breaking news Νέο

Τα βοτάνια και τα μυρωδικά κάνουν πρώτη στάση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

  • Τα βοτάνια και τα μυρωδικά κάνουν πρώτη στάση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
  • Τα βοτάνια και τα μυρωδικά κάνουν πρώτη στάση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library από το 2012 έως σήμερα έχει προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά μέσω των βιβλιοθηκών του δικτύου της και έχει συμβάλει καταλυτικά στη δημιουργία παιδικών βιβλιοθηκών σε μεγάλες και μικρότερες πόλεις της Ελλάδας.

Τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο υλοποιεί τη δράση «Βοτάνια και μυρωδικά» Ένα ταξίδι μνήμης και παραδόσεων για τα βότανα και τα αρωματικά φυτά της Μακεδονίας: από την αρχαιότητα στην κουζίνα του σπιτιού μας. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 6-12 ετών που θα υλοποιηθεί δωρεάν σε δέκα (10) φορείς (μουσεία, βιβλιοθήκες, σύλλογοι, δημοτικά σχολεία) ανά τόπους στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.

                Τα βοτάνια και μυρωδικά κάνουν πρώτη στάση στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας. Συγκεκριμένα,  την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.  Μαθητές και μαθήτριες του δημοτικού θα γνωρίσουν την επίδραση των βοτάνων στη ζωή μας και την αξία τους στα τοπικά οικοσυστήματα. 

 

« Αυτή τη φορά συνεργαζόμαστε με σχολεία, Βιβλιοθήκες και Μουσεία της Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα της Εθνοβοτανικής. Μεγάλη πρόκληση να φέρνουμε πιο κοντά όλους τους φορείς Πολιτισμού και Εκπαίδευσης στην περιοχή μας και να προσφέρουμε χαρά και γνώση στα νέα παιδιά, στο μέλλον της χώρας.» δηλώνει ο εκπρόσωπος της Future Library Γιάννης Τροχόπουλος.

 

Λίγα λόγια για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διαδραστικό χαρακτήρα, εμπλέκοντας ενεργά τα παιδιά μέσω της διαδικασίας της ανακαλυπτικής μάθησης. Εφαρμόζονται τεχνικές Εκπαιδευτικού Δράματος, δημιουργικής μάθησης, βιωματικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα βότανα και τις ιδιότητές τους, τρόπους χρήσης τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, θεραπευτικές συνταγές που έχουν διασωθεί μέσα από την προφορική παράδοση και τη λαϊκή συλλογική εμπειρία. Μέσω του προγράμματος, βιώνουν ένα ταξίδι στον χρόνο με αναφορές σε στοιχεία της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς: «γιατροσόφια», «μαντζούνια», συνταγές της γιαγιάς και του παππού, σοφά λόγια, παραδοσιακά τραγούδια και έθιμα.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Καλλιτεχνική Παιδαγωγική Ομάδα «Σχεδία στην πόλη» με κύριο σκοπό να συνεισφέρει στις ενέργειες για τη διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς κάνοντας γνωστό στα παιδιά τον τομέα της Εθνοβοτανικής.

 

 

Η δράση υλοποιείται με την παροχή αιγίδας και οικονομικής επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κυρία Στέλλα Χατζοπούλου στο email info@futurelibrary.gr


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής