breaking news Νέο

Παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Φακέλου «Αμπέλι μου πλατύφυλλο…» από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας

Παρουσίαση του Εκπαιδευτικού Φακέλου «Αμπέλι μου πλατύφυλλο…» από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας

    Το Λύκειο Ελληνίδων Παράρτημα Ναούσης είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση παρουσίασης του Εκπαιδευτικού Φακέλου «Αμπέλι μου πλατύφυλλο…» την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στις 18:00, στο αμφιθέατρο της Βέτλανς στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς.

      Ο Εκπαιδευτικός Φάκελος απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές των τάξεων από Δ’ Δημοτικού ως Α’ Γυμνασίου και διατίθεται στα σχολεία δωρεάν για δανεισμό μέχρι 15 ημέρες μετά από σχετική τους αίτηση. Αναδεικνύει πτυχές της αγροδιατροφικής κληρονομιάς της Νάουσας παρουσιάζοντας τους αμπελώνες, τις παραδοσιακές διαδικασίες της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοπαραγωγής, τα έθιμα και τα επαγγέλματα της κοινότητας που σχετίζονται με το κρασί, μέσα από πλούσιο πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό, βιβλιογραφία, βιωματικά παιχνίδια και προτάσεις για εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

              Το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας επέλεξε τη συγκεκριμένη θεματική καθώς έχει παράδοση στην αναπαράσταση των τοπικών εθίμων του τρύγου με τη συμμετοχή της κοινότητας και έχει στη διάθεσή του ένα σύνολο φορεσιών, εργαλείων, εξαρτημάτων αλλά και τραγουδιών και χορών από την περιοχή, που σχετίζονται με τον τρύγο.  

              Ο σχεδιασμός και η παραγωγή του Εκπαιδευτικού Φακέλου υλοποιήθηκαν με επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας, στο πλαίσιο των Δράσεων που αφορούν στη μελέτη, διαφύλαξη και ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

       Η παρουσίαση του φακέλου θα γίνει από τους μελετητές μουσειολόγους Βάλια Αμοιρίδου και Γιώργο Αδαμίδη.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή και χαρά για μας.

 

 Το ΔΣ του ΛΕΝ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής