breaking news Νέο

Όχι βία στις λευκές μπλούζες

Όχι βία στις λευκές μπλούζες

«Επιδημία» τείνουν να γίνουν οι επιθέσεις συνοδών ασθενών σε γιατρούς σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με το φαινόμενο να έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Με αφορμή τον πρόσφατο ξυλοδαρμό της Παιδοχειρουργού στο Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία» από συνοδό ασθενούς στη γενικής εφημερία, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος αναγκάστηκε για πρώτη φορά να κολλήσει αφίσες στους τοίχους του Νοσοκομείου με το σύνθημα: «Όχι βία στις λεύκες μπλούζες. Σεβαστείτε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που σας περιθάλπουν». Η αφισοκόλληση έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας ευαισθητοποίησης των ασθενών και των συνόδων τους, με στόχο φυσικά να μπει «φρένο» στις απαράδεκτες επιθέσεις, που δέχεται το υγειονομικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων, στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Η κίνηση αυτή ωστόσο δείχνει και τις επικίνδυνες συνθήκες μέσα στις οποίες εργάζονται οι υγειονομικοί στο ΕΣΥ, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές και οι οποίοι είναι υπεύθυνοι μόνο για το επιστημονικό κομμάτι. Για τα ράντζα, τις πολύωρες αναμονές και όλη την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς αλλά και οι συνοδοί τους είναι υπεύθυνη η πολιτεία.

Περιστατικά λεκτικής βίας  αλλά και επιθέσεων κατά των υγειονομικών, είχε περιγράψει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βέροιας κ. Ισαακίδης, σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει το καλοκαίρι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στα νοσοκομεία της Ημαθίας, επισημαίνοντας πως δεν φταίνει οι γιατροί για την πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία ασθενών και συνοδών, απλά δεν φτάνουν.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ήδη έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, γιατί τα πνεύματα οξύνονται επικίνδυνα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής