breaking news Νέο

Η Αλεξάνδρεια γιόρτασε την 111η επέτειο της απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό

Η Αλεξάνδρεια γιόρτασε την 111η επέτειο της απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό

Γιορτάστηκε η 111η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης της Αλεξάνδρειας από τον τουρκικό ζυγό, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023. Το πρωί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Επίσημη Δοξολογία, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων, παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του τόπου, αντιπροσωπειών μαθητών σχολείων και συλλόγων με τις σημαίες τους.

 Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Γρηγόρη Γιοβανόπουλο, Δάσκαλο, Ιστορικό- Ερευνητή.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και προσκύνημα αντιπροσωπειών με κατάθεση στεφάνων της μαθητιώσας νεολαίας, πολιτιστικών συλλόγων, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης της Αλεξάνδρειας, όπου προσήλθαν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους.

Επίσης εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου απότισαν φόρο τιμής στους πεσόντες, τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας και στη συνέχεια έγινε Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη παρέλαση στην κεντρική οδό Βετσοπούλου στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

 Στις εκδηλώσεις για την Επέτειο της Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης ήταν ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κ. Δημήτριος Γαλαμάτης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής