breaking news Νέο

Δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, μέρη δύο!

  • Δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, μέρη δύο!
  • Δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, μέρη δύο!
  • Δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, μέρη δύο!

Δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης, 18ης Οκτωβρίου. Η πρώτη αφορούσε την έκθεση πεπραγμένων της οικονομικής επιτροπής.

Για πρακτικές του παρελθόντος έκανε λόγο ο Παύλος Παυλίδης, έχοντας αντιπαράθεση με τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαδόπουλο.

 

«Τρώμε χρόνο από τη ζωή μας για τα κοινά. Ο κόσμος θα είναι αυστηρότερος από την επόμενη πενταετία. Ό,τι είπα, το είπαμε με αγάπη και καλοκαρδία», είπε ο επικεφαλής των ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ.

 

Για  οικονομική επιτροπή που δεν αποτυπώνει τους συσχετισμούς του δημοτικού συμβουλίου, η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑ.Σ κ. Μελιόπουλου. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην έλλειψη αστικής συγκοινωνίας στην περιοχή των Ριζωμάτων, όπως και γιατρών, σε όλα τα χωριά των Πιερίων.

 

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του σώματος, Άρης Λαζαρίδης έδωσε ευχές στους εκελεγέντες της 8ης Οκτωβρίου, καλώντας τους να έχουν ακέραια και ηθική αυτοδιοίκηση. 

 

Επίσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου προέδρου του Πολυδενδρίου, καθώς και του αλησμόνητου Π. Μουρατίδη της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας.

 

Στη δεύτερη συνεδρίαση ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης έκανε μια σύντομη αναφορά στις εκλογές. «Ό,τι είχαν να πουν, το είπαν οι δημότες. Από μένα τα λόγια περιττεύουν».

 

Για τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων με το δήμο είπε ότι δεν έπρεπε να είναι η ΚΕΠΑ ανάμεσα σε αυτές. «Δεν είναι επιθυμητή αυτή η συνένωση, κάτι που δεν είναι το ίδιο στο ΚΑΠΑ, όπου υπάρχει λειτουργικότητα στη δομή του», είπε ο κ.Βοργιαζίδης αναφερόμενος επίσης στον αριθμό των αντιδημάρχων με βάση τον πληθυσμό.

«Η κυβέρνηση κρίνει με δεδομένα Αθηνών. Πόλεις με 50 με 100 χιλιάδες θα έχουν 6 αντιδημάρχους. Δεν έχουμε τις ίδιες ανάγκες με ένα αστικό δήμο. Μας βάζουν σε έναν κουβά με βάση τον πληθυσμό». 

 

Συγχαρητήρια για την εκλογή του στο δήμαρχο για την εκλογή του, από τον Παύλο Παυλίδη, ο οποίος αναφέρθηκε και στη μεγάλη αποχή στις εκλογές. «Οι ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ θα συνεχίσουμε ως πολίτες φυσικά και όχι ως παράταξη. Θα επιθυμούσα να αφήσετε στην τρίτη σας θητεία ένα στίγμα έργων των οραμάτων. Θα ήθελα να δουν οι πολίτες ένα μεγάλο έργο όπως το Ρολόγι, ένα νέο περιφερειακό άξονα», τόνισε ο κ.Παυλίδης.

 

Ευχές από τον Αντώνη Μαρκούλη στο νέο δημοτικό συμβούλιο να έχει μια παραγωγική θητεία. «Δεν είναι βέβαια όλα τα μέλη του πέντε ή τριων θητειών, υπάρχουν και πολλά νέα», η αιχμή του.

 

Επίσης κατέθεσε ψήφισμα για τις εκατόμβες νεκρών, που συμβαίνουν στο Ισραήλ και τη Γάζα. 

 

Ως θριαμβευτικό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών για την παράταξη του δημάρχου ο Δημήτρης Τσανακτσίδης, ευχόμενος δημιουργική αντιπολίτευση σε Παλουκίδη και Κορωνά. Επίσης ζήτησε να υπάρξει στολισμός της Βέροιας την περίοδο των γιορτών, ώστε να μείνουν οι καταναλωτές στην πόλη. 

 

Στην αύξηση των ποσοστών του ΚΚΕ σε δήμους της χώρας, έστω και αν αυτό δεν συνέβη στη Βέροια, όπως μειώθηκε σε έναν, η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑ.Σ, Γιώργος Μελιόπουλος. Ο οποίος όμως...υποσχέθηκε ότι δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί τη διοίκηση του δήμου, ο ένας, εκλεγμένος, σύμβουλος της παράταξής του.

 

«Θα είμαστε τα επόμενα πέντε χρόνια, κάνοντας γόνιμη αντιπολίτευση», είπε ο κ.Παλουκίδης, ευχόμενος το επόμενο συμβούλιο να είναι δημιουργικό.

 

Στην αποχή στο δήμο Βέροιας την Κυριακή των εκλογών, που ήταν μικρότερη στο δήμο από άλλες πόλεις, η αναφορά του Βασίλη Παπαδόπουλου.

 

Ο κ.Τσαχουρίδης τόνισε την απόλυτη ασφάλεια των σχολείων της Βέροιας, με τους ελέγχους για την πυρασφάλεια να είναι συνεχείς και συγκροτημένοι.

 

Για πολιτιστικό μαρασμό της ΚΕΠΑ, με την απόφαση του υπουργείου Eσωτερικών για τη μεταφορά της στο δήμο, έκανε λόγο ο κ.Ρίζος, τονίζοντας ότι θα φέρει συγκεκριμένη πρόταση, ώστε να μην ισχύσει η συγχώνευση.

 

Στους συνταξιούχους που παράλληλα εργάζονται και ως εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΒ, η αναφορά του προέδρου της, Στέργιου Διαμάντη. «Τους ενημέρωσα ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Υπάρχουν 10 εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΒ, που έπαιρναν το 70% της σύνταξής τους και όλο το μισθό τους. Ζήτησα να μην πληρωθούν, αφού υπάρχει σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η υπόθεση εκδικάστηκε και δικαιώθηκα ως πρόεδρος. Τώρα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που έπαιρναν. Διαφύλαξα τα συμφέροντα της επιχείρησης, αλλά και να προστατεύσω τον εαυτό μου», είπε ο πρόεδρος.

 

Για το ψήφισμα-πρόταση του δημοτικού συμβουλίου για τα τεκταινόμενα στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή (Τσαχουρίδης, Τζήμα, Τροχόπουλος), που θα το διαμορφώσει.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Βοργιαζίδης
Διαμάντης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής