breaking news Νέο

Χειροπιαστή η στρατηγική τους σύμπλευση... -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Χειροπιαστή η στρατηγική τους σύμπλευση...  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Αν κανείς πίστευε τις προεκλογικές «αντιπαραθέσεις» μεταξύ των Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ σίγουρα μία μελέτη της πραγματικότητας θα τον έπειθε ότι αυτές είναι για δευτερεύοντα ζητήματα. Ότι υπάρχει στρατηγική μεταξύ τους σύμπλευση- στον ίδιο δηλαδή «Θεό» πιστεύουν- και αυτό αποδεικνύεται από τη στάση του στα διάφορα νομοθετήματα στη Βουλή. Να θυμίσουμε ότι προεκλογικά ίσχυε ότι το 50% των νόμων είχαν ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 70% από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Αυτό όμως ισχύει και μετεκλογικά. Σε μόλις 4 και κάτι μήνες, από τις εκλογές του Ιούνη μέχρι και σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το 47% του νομοθετικού έργου της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 49%... Κι αν σκεφτεί κανείς ότι στην προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης της ΝΔ (2019 - 2023) ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70%, τότε είναι σίγουρο ότι πάνε για μια νέα αντιλαϊκή επίδοση μέχρι το 2027.

Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου  (18/10) από τον υπουργό Επικρατείας, Στ. Παπασταύρου. Συγκεκριμένα, όπως είπε:

- Από τα 14 νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή από την παρούσα κυβέρνηση, τα 8 υπερψηφίστηκαν και από άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες, πλην της ΝΔ. Ειδικά το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των εκλογέων εξωτερικού υπερψηφίστηκε από 208 βουλευτές 4 κοινοβουλευτικών ομάδων.

- Από τα 381 άρθρα συνολικά των 14 ψηφισθέντων νομοσχεδίων, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπερψηφίσει τα 178 (47%) και το ΠΑΣΟΚ τα 185 (49%), κάτι που «αποδεικνύει ότι, όταν ακολουθούμε την καλή νομοθέτηση, δημιουργούμε συνθήκες ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης».

Με αυτές τις «πλάτες», λοιπόν, ο Μητσοτάκης είπε στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο ότι «θα συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα» Ο λαός με τους αγώνες του να τους εμποδίσει και ταυτόχρονα να βγάλει για μία ακόμη φορά τα πολιτικά του συμπεράσματα!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής