breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε η «Μαρίνα», το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα

Παρουσιάστηκε η «Μαρίνα», το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18/10 το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά – Τζήκα (συνταξιούχος εκπαιδευτικός) με τίτλο «Η Μαρίνα», στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας. Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Γ. Μπατσαρά και Συρμούλα Τζήμα-Τόπη κ.α Την εκδήλωση διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά Δήμου Βέροιας.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό παραμύθι που αντιμετωπίζει με τρυφερότητα αλλά ουσιαστικά το ζήτημα του «διαφορετικού» μέσω της εκπαίδευσης μίας Ρομά. Την εικονογράφηση του βιβλίου έκανε η μαθήτρια και εγγονή της κας Μπατσαρά, Παναγιώτα Παντελιάδου.

Η πρόεδρος των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Σταυρούλα Μιχαηλίδου, προλόγισε και συντόνισε την βιβλιοπαρουσίαση.

Χαιρετισμό απεύθυνε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Ευθυμία Γώτη.

Για το βιβλίο μίλησαν:

Η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Κατερίνα Παπαγεωργίου

Η εκπαιδευτικός Περιστέρα Κάτανα

Η ψυχολόγος Ευδοξία Αδαμίδου

Η μουσικός Ελένη Αναγνώστου που έκλεισε την παρέμβασή μουσικά με το κομμάτι «Μαρίνα», σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Ακολούθησε η εισήγηση της Συμβούλου Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ελένης Σιδηροπούλου, που εκπροσώπησε το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά Δήμου Βέροιας.

Στο τέλος, η συγγραφέας του βιβλίου μίλησε για την μικρή ηρωίδα του βιβλίου, που είναι υπαρκτό πρόσωπο, και την γνώρισε στο σχολείο που υπηρετούσε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής