breaking news Νέο

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας : Όλοι στο Συλλαλητήριο στήριξης του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, την Πέμπτη στην Πλατεία ΕΛΙΑΣ στη Βέροια

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας : Όλοι στο Συλλαλητήριο στήριξης του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης, την Πέμπτη στην Πλατεία ΕΛΙΑΣ στη Βέροια

Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο στο νομό μας , κάθε σωματείο και συνδικαλιστική οργάνωση να εκφράσουν  την σταθερή και αταλάντευτη Αλληλεγγύη τους  με τον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή.    Πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά να δράσουμε για την στήριξη του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για Ελευθερία!

Να συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο για την στήριξη του αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για Ελευθερία την Πέμπτη 26 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Ελιάς στη Βέροια.

Σε κάθε χώρο δουλειάς να ηχήσει το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη νέα κτηνωδία του ισραηλινού στρατού, το βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα,  και τη δολοφονία αμέτρητων αθώων και ανυπεράσπιστων ανθρώπων, πολλών μικρών παιδιών. Είναι ένα νέο έγκλημα πολέμου του Ισραήλ που μπαίνει κι αυτό στην ιστορία μαζί με βομβαρδισμούς μέχρι και Εκκλησιών  και τόσων άλλων ομαδικών εγκλημάτων που διαπράττει δεκαετίες τώρα.

Γνωρίζουμε καλά και προειδοποιούμε ότι η σημερινή φωτιά στην Παλαιστίνη, οι φωτιές που ανάβουν οι ιμπεριαλιστές σ' όλο τον πλανήτη δεν μπορούν να καθυποτάξουν τους λαούς που αγωνίζονται.

 Θα μας βρίσκουν απέναντί τους, θα είμαστε πάντα «στη σωστή πλευρά της ιστορίας». Πάντα με το δίκιο των λαών! Μέχρι να αποκτήσει τη δική του πατρίδα και γη ο παλαιστινιακός λαός, να έχουν τα παιδιά του ειρηνική ζωή και μέλλον.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την κάθε φωνή μέσα στο ίδιο το Ισραήλ που αντιτίθεται στην βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στον ισραηλινό λαό, που και αυτός υποφέρει από την εγκληματική κυβέρνηση της χώρας του, που τον σέρνει σ' αυτόν τον άδικο και ασταμάτητο πόλεμο, σε πολέμους με άλλους λαούς της περιοχής, μετατρέποντάς τον σε θύτη και ταυτόχρονα σε θύμα.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε με κανένα λαό!

 

Κυβερνήσεις, αστικά κόμματα, ΜΜΕ, τρολ του ίντερνετ, μηχανισμοί πρεσβειών κ.α. έχουν προχωρήσει σε έναν τεράστιο πόλεμο προπαγάνδας και αντιστροφής της πραγματικότητας, για να δικαιολογήσουν τα διαχρονικά ισραηλινά εγκλήματα. Επιδιώκουν να ταυτίσουν την αλληλεγγύη με τον Παλαιστινιακό λαό με “τρομοκρατία”, μιλάνε μέχρι και για ποινικοποίηση της εμφάνισης της σημαίας της Παλαιστίνης.

Η υποκρισία όλων αυτών των δυνάμεων έχει λόγο και αιτία, που δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και των γεωστρατηγικών στόχων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην περιοχή. Για αυτό τον λόγο η τρομοκρατία του Ισραήλ απέναντι σε ολόκληρους λαούς βαφτίζεται “δικαίωμα στην αυτοάμυνα”, ενώ ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης να ζήσει ελεύθερος καταγγέλλεται ως “τρομοκρατία”.

Το ίδιο κάνει και η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας την διαχρονική συνεργασία όλων των ελληνικών κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, τώρα στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ, όπως με τη βάση της Σούδας και την 112 Πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα..

Τέτοιους κινδύνους κρύβει και η ενδεχόμενη μετεγκατάσταση στην Αλεξάνδρεια ΑμερικανοΝατοϊκών ελικοπτέρων  από το Στεφανοβίκειο του Βόλου. Δεν έχουν καμία δουλειά στο Νομό μας οι φονιάδες των Λαών.

Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης . Όλα αυτά δεν μπορούν να κρύψουν την βαθιά αλληλεγγύη των λαών της γης με τον βασανισμένο και υπό κατοχή λαό της Παλαιστίνης. Μεγάλες διαδηλώσεις οργανώνονται σε όλες τις χώρες, σε όλες τις ηπείρους.

Για μια ακόμη φορά έρχεται στο προσκήνιο η τεράστια δύναμη των λαών, όπου απέναντι και στον πιο ισχυρό, πιο τρομακτικό αντίπαλο, οι λαοί ορθώνουν ανάστημα, αγωνίζονται για το δίκιο και την λευτεριά τους!.

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι. Με τερματισμό της Ισραηλινής κατοχής, Παλαιστίνη ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του ‘67, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Με επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Απαιτούμε :

  • Να αποσυρθεί η Φρεγάτα “ΨΑΡΑ” από την περιοχή.
  • Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ
  • ΤΩΡΑ Αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους.

Στης Γάζας τα συντρίμμια που σφίγγει ο κλοιός, σηκώνει το κεφάλι ο ήρωας λαός!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής