breaking news Νέο

Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Αλεξάνδρειας με το συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό

  • Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Αλεξάνδρειας με το συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό
  • Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Αλεξάνδρειας με το συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό
  • Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Αλεξάνδρειας με το συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό
  • Συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Αλεξάνδρειας με το συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό

Την Κυριακή ,22 Οκτωβρίου ,η Λέσχη Ανάγνωσης της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας συνάντησε σε μια  όμορφη  εκδήλωση, τον Ισίδωρο Ζουργό, έναν από τους πιο καταξιωμένους σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς και είχε την ευκαιρία να μιλήσει μαζί του για το έργο του "Περί της εαυτού  ψυχής " και όχι μόνο... Την  εκδήλωση  που   πραγματοποιήθηκε  στον όμορφο χώρο της Κινηματόδρασις (Σοφοκλή Βενιζέλου 9) τίμησαν με την παρουσία τους   πολλοί συμπολίτες μας, καθώς  ο  Ισίδωρος Ζουργός έχει το δικό του «φανατικό» κοινό, που τον ακολουθεί πιστά σε κάθε  του έργο .

Στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Κινηματόδρασις  Στέργιος Μίχος ευχαρίστησε τον Ισίδωρο Ζουργό καθώς και τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και τόνισε τη σημαντική προσπάθεια που συντελείται  στο χώρο του Πολιτισμού και της Τέχνης από  τη  Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Κινηματόδρασις.

Στη συνέχεια   για  το έργο του  συγγραφέα «Περί της εαυτού ψυχής»  μίλησε η φιλόλογος Στέλλα Τσιαπανίτη και τόνισε τις αρετές του έργου σε επίπεδο περιεχομένου και μορφής. Η προσέγγισή της  στο έργο  υπήρξε  ουσιαστική, περιεκτική και κατατοπιστική, ακόμη και για όποιον/όποια δεν   το είχε διαβάσει . Τη σκυτάλη της παρουσίασης  πήρε ο ποιητής Γιάννης Βρεττός  και  με έναν πρωτότυπο και ευρηματικό τρόπο  αναφέρθηκε  μεταξύ των άλλων «στη συνομιλία» του έργου αυτού ,συνειδητή ή ασυνείδητη, με πολλά άλλα κείμενα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Τέλος το  λόγο πήρε  το τιμώμενο πρόσωπο , ο Ισίδωρος Ζουργός, που γοήτευσε το κοινό  με την ευγένεια, την ευγλωττία αλλά και  με τις  καίριες και περιεκτικές  απαντήσεις  του στις  ερωτήσεις  για το «Περί της εαυτού ψυχής». Ευτυχή συγκυρία για την ημερομηνία  της εκδήλωσης αποτέλεσε η κυκλοφορία  του τελευταίου βιβλίου  του συγγραφέα, στις 20 Οκτωβρίου 2023,που φέρει τον τίτλο «Παλιές και νέες χώρες». Ο Ισίδωρος Ζουργός αναφέρθηκε με συντομία και σε αυτό το μυθιστόρημά του και μάλιστα τόνισε ότι αυτή η «παρουσίαση» είναι η πρώτη ,καθώς σε λίγες μέρες ξεκινάει μια σειρά παρουσιάσεων σε όλη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση συντόνισε η φιλόλογος Σοφία Γιάγκα.

Ο Ισίδωρος Ζουργός στο τέλος της εκδήλωσης υπέγραψε τα βιβλία του και συνομίλησε για αρκετή ώρα  με το κοινό. Αναμφίβολα ήταν μια ξεχωριστή και ποιοτική εκδήλωση και η Λέσχη Ανάγνωσης Αλεξάνδρειας υπόσχεται πολλές τέτοιες στο μέλλον. 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής