breaking news Νέο

Οι έφηβοι στην αναζήτηση της ψυχικής τους υγείας. Σύμπραξη σχολείων

  • Οι έφηβοι στην αναζήτηση της ψυχικής τους υγείας. Σύμπραξη σχολείων
  • Οι έφηβοι στην αναζήτηση της ψυχικής τους υγείας. Σύμπραξη σχολείων

Με αφορμή την 10η Οκτωβρίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, και στο πλαίσιο της διοργάνωσης δράσεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών, το 6ο Γυμνάσιο Βέροιας προσκάλεσε στο σχολείο του την Παιδαγωγική Ομάδα του 5ου Γενικού Λυκείου που συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «Mental Health for European Youth». Έτσι, μετά από σύμπραξη των δύο σχολείων,  την Πέμπτη 19/10/2023 αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών του Λυκείου ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου για τις εμπειρίες που αποκόμισε και -κυρίως- για τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν κατά την τελευταία τριετία.

Με οδηγούς τους μυημένους στο πρόγραμμα μαθητές της Γ΄ τάξης του 5ου ΓΕΛ και συνοδοιπόρους τους την Γ΄ τάξη του 6ου Γυμνασίου εξελίχθηκε ένα τρίωρο  αναζήτησης της ψυχικής υγείας των εφήβων με έναν άμεσο και εποικοδομητικό τρόπο. Η διάδραση και η επικοινωνία που αναπτύχθηκε μεταξύ των μαθητών των δύο σχολείων πρόσφερε τα μέγιστα και στις δύο πλευρές.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση του 6ου Γυμνασίου, που συμμετείχαν στη δράση, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην Παιδαγωγική Ομάδα του «Mental Health for European Youth» και στη Διεύθυνση του 5ου ΓΕΛ, που τους έδωσαν την ευκαιρία να μοιραστούν μαζί τους αυτή την εμπειρία και να περιπλανηθούν στα μονοπάτια της ψυχικής τους υγείας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής