breaking news Νέο

Κεντρική Μακεδονία: Τρεις νέοι επικεφαλής και 32 σύμβουλοι στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

Κεντρική Μακεδονία: Τρεις νέοι επικεφαλής και 32 σύμβουλοι στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τρεις νέοι επικεφαλής παρατάξεων και συνολικά 32 σύμβουλοι αποτελούν τη νέα «σοδειά» στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, που προέκυψε από τις εκλογές της πρώτης Κυριακής 8 Οκτωβρίου, καθώς ο Α. Τζιτζικώστας αναδείχθηκε και πάλι ο μεγάλος νικητής. Στην Π.Ε Ημαθίας μεταξύ των τριών περιφερειακών συμβούλων, η νέα είναι η Συρμούλα Τζήμα – Τόπη.

Τα νέα μέλη που φέρνουν αέρα ανανέωσης στο συμβούλιο, το οποίο συνολικά αριθμεί 61 μέλη, αναλαμβάνουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024 και θα δίνουν μάλιστα ραντεβού σε νέα αίθουσα.

«Παλιά» και νέα «φρουρά» στους επικεφαλής είναι 50 -50, καθώς από τους συνολικά έξι, οι τρείς είναι καινούργιοι. Πρόκειται για τους Γιάννη Μυλόπουλο, Δήμο Κυρριλίδη και Βασίλη Ρόκο, ενώ παλιοί είναι οι Απόστολος Τζιτζικώστας, Χρήστος Παπαστεργίου και Σωτήρης Αβραμόπουλος, από τους οποίους οι δυο τελευταίοι εξελέγησαν το 2019.

Στο νέο περιφερειακό συμβούλιο η παράταξη της «Αλληλεγγύης» του Απόστολου Τζιτζικώστα που έλαβε ποσοστό 60,28% στις εκλογές καταλαμβάνει 40 έδρες, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 25 στην Π.Ε Θεσσαλονίκης, 3 στην Π.Ε Ημαθίας, 2 στην Π.Ε Κιλκίς, 1 στην Π.Ε Πέλλας, 4 στην Π.Ε Πιερίας, 1 στην Π.Ε Σερρών και 4 στην Π.Ε Χαλκιδικής.

 

Εκλέγεται ο επικεφαλής Βασίλης Ρόκος και η Κατερίνα Μπουγιουκλή.

Υπενθυμίζεται ότι οι επικεφαλής των επιλαχόντων συνδυασμών (Χρ. Παπαστεργίου, Σ. Αβραμόπουλου Γ. Μυλόπουλου, Δ.. Κυριλίδη και Β. Ρόκου) έχουν δικαίωμα να επιλέξουν την έδρα τους σε μια από τις εκλόγιμες ανά περιφερειακή ενότητα έδρες, τις οποίες όμως, όπως είναι αναμενόμενο θα χάσουν οι πρώτοι σε σταυρούς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής