breaking news Νέο

Νίκος Ζώκας : «Σε κανένα κομμάτι του πλανήτη δεν υπάρχει αποδοχή αυτή της κτηνωδίας που διαπράττεται σε βάρος της Παλαιστίνης»

Νίκος Ζώκας : «Σε κανένα κομμάτι του πλανήτη δεν υπάρχει αποδοχή αυτή της κτηνωδίας που διαπράττεται σε βάρος της Παλαιστίνης»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή του Αλέκου Χατζηκώστα «Λόγια σταράτα» (ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8) έδωσε την Παρασκευή 27/10 ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Ύφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) και πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Θεσσαλονίκης.

Απαντώντας στην ερώτηση για το εάν αυτά που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή είναι κεραυνός εν αιθρία, τόνισε : «Όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι να παραστήσουν τους ξαφνιασμένους – το ίδιο παρατηρήσαμε και στον πόλεμο στην Ουκρανία- προφανώς και ξεχνάνε ότι εδώ και 75 χρόνια παρά τις αποφάσειςτου ΟΗΕ, ένας λαός στον πλανήτη, που έχει γίνει δεκτός ως μέλος του ΟΗΕ, δεν έχει πραγματική πατρίδα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα όσα είχαν αποφασιστεί το 1947-48 από τν ΟΗΕ συρρικνώνονται εδώ και 75 χρόνια, με αποτέλεσμα να μείνει μία σκιά από αυτό που υπήρχε. 75 χρόνια αυτός ο λαός δεν σταμάτησε να αντιδρά στην κατάσταση αυτή, δεν την αποδέχεται και κανείς λαός δεν θα τη αποδεχόταν. Όπως π.χ δεν την αποδέχτηκε ο λαός μας το 1940 με τη φασιστική Ιταλική εισβολή, ούτε και τα χρόνια της τριπλής φασιστικής κατοχής, υπήρξε μεγάλη αντίσταση. Και τότε ο κατακτητής απαντούσε με ολοκαυτώματα στη χώρα μας. Δεν έχει χάσει τη μνήμη του ο ελληνικός λαός, γι’αυτό και αντιδρά αγωνιστικά».

Ο πρωθυπουργός, υποστηρίζοντας το δικαίωμα «για αυτοάμυνα του Ισραήλ», υποστηρίζει ότι είναι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Είναι έτσι;

«Δεν είναι μόνο ο πρωθυπουργός που έχει τη στάση αυτή, την ίδια έχουν τα ευρωατλαντικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιά κόματα) που έχουν συνδέσει τα συμφέροντα της χώρας με το ΝΑΤΟ, Ε.Ε, ΗΠΑ. Για μας είναι η άδικη πλευρά της ιστορίας. Το βασικό είναι το ποια είναι τα κίνητρα που αυτά τα κόμματα παίρνουν αυτή τη θέση. Το ελληνικό κεφάλαιο αυτή τη στιγμή μυρίζεται κρέας, πλούτη, θέλει να μετατρέψει τη χώρα σε «ενεργειακό κόμβο». Και σ’αυτό δεν έχει καμία αναστολή το κεφάλαιο. Τάσσεται με τον κατακτητή, το δολοφόνο, γιατί π.χ το φυσικό αέριο που θα μεταφερθεί μέσω της χώρας μας, είναι μεγάλη μπίζνα».

Τελικά το Ισραήλ πολεμά την τρομοκρατία;

«Ας μου υποδείξουν ένα πόλεμο που έγινε χωρίς όπλα και κανόνια, με νεκρούς και με πολύ αίμα. Όσο τρομοκράτες ήταν και οι δικοί μας αντάρτες στην κατοχή που ξεσηκώθηκαν για να απελευθερώσουν τη χώρα μας. Για το σουλτάνο ο Κολοκοτρώνης ήταν τρομοκράτης. Και τότε η απάντηση του κατακτητή ήταν παρόμοια π.χ ολοκαυτώματα».

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και τη χώρα μας, υπογράμμισε:

« Και οι ίδιες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έχουν ξαφνιαστεί από τη μυριόστομη λαϊκή κραυγή υπέρ του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Γιατί είναι σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και μέσα στο ίδιο το Ισραήλ, που η κυβέρνηση τον μετατρέπει σε θύτη, ενώ ταυτόχρονα είναι και θύμα της κατάστασης αυτής. Σε κανένα κομμάτι του πλανήτη δεν υπάρχει αποδοχή αυτή της κτηνωδίας που διαπράττεται σε βάρος της Παλαιστίνης. Αυτό το μήνυμα πρέπει να λάβει και η δική μας κυβέρνηση γιατί παρά την προπαγάνδα ο λαός δεν τρώει το σανό. Ο λαός έχει μνήμη, έχει κριτήριο και γι’ αυτό και αντιδρά όπως είχε αντιδράσει π.χ στο βάρβαρο πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε στη Γιουγκοσλαβία . Πάνδημα λένε οι μαζικές οργανώσεις. Καμία εμπλοκή της χώρας μας. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά» που έχουμε στείλει. Πάει στην περιοχή να ξεσπάσει μία πάρα πολύ μεγάλη φωτιά που θα κατακάψει πολλές χώρες χωρίς να είναι εξαίρεση η χώρα μας. Και η χώρα μας θα υποστεί πολύ μεγάλη ζημιά και όχι μόνο από τη ακρίβεια π.χ καυσίμων. Στη φρεγάτα «Ψαρά» υπάρχουν άνδρες των ελληνικών δυνάμεων. Η χώρα διαθέτει βάσεις , έχει φρακάρει η Σούδα και η κυβέρνηση δίνει την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα που έγινε πρόσφατα ένα τεράστιο συλλαλητήριο. Όλοι μαζί να είμαστε στους δρόμους και να ζητάμε καμία ανάμειξη της χώρας μας, να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά», να κλείσουν οι βάσεις που υπάρχουν για να μη υπάρξει καμία πράξη εχθρική προς τον Παλαιστινιακό λαό. Ένα είναι το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής