breaking news Νέο

Μεταφορά Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου και ομιλία του Ποιμενάρχου μας στην Κατερίνη

  • Μεταφορά Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου και ομιλία του Ποιμενάρχου μας στην Κατερίνη
  • Μεταφορά Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου και ομιλία του Ποιμενάρχου μας στην Κατερίνη

Το εσπέρας της Κυριακής, 29ης Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, μετέφερε τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στην Κατερίνη.

Μετά την υποδοχή του Ιερού Λειψάνου τελέστηκε Αγιασμός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αποστόλου Βαρνάβα (κάτωθεν του Καθεδρικού) για την έναρξη των εσπερινών κηρυγμάτων του τρέχοντος εκκλησιαστικού έτους. Οι εν λόγω εσπερινές ομιλίες αποτελούν μία καθιερωμένη ποιμαντική και κατηχητική δράση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και πραγματοποιούνται με την φροντίδα του οικείου Ποιμενάρχου κ. Γεωργίου και των συνεργατών του κάθε Κυριακή απόγευμα.

Στην έναρξη των εσπερινών κηρυγμάτων παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής Πιερίας κ. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κ. Γεώργιος Μακρής και πλήθος πιστών που προσήλθε για να προσκυνήσει τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα του Αγίου Δημητρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα για τη μεταφορά του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Δημητρίου και την ομιλία που ακολούθησε, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην ουσιαστική συμβολή του Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος για την επιστροφή των ιερών και χαριτοβρύτων λειψάνων του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου υπηρετούσε ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και προϊστάμενος του Προσκυνηματικού Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου, πλησίον του μακαριστού γέροντος του, Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κυρού Παντελεήμονος Χρυσοφάκη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής