breaking news Νέο

Χάος στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε νομικές διαδικασίες προχωρά η κυβέρνηση – Παραίτηση του προέδρου ζήτησε ο Αυγενάκης, «όχι» λέει η διοίκηση

Χάος στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε νομικές διαδικασίες προχωρά η κυβέρνηση – Παραίτηση του προέδρου ζήτησε ο Αυγενάκης, «όχι» λέει η διοίκηση

Την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, τη Δευτέρα. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Β. Σημανδράκος αρνείται να παραιτηθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στον διάδρομο της Βουλής είπε σε δημοσιογράφους ότι στέλνει τον φάκελο στον εισαγγελέα.

Aφορμή αποτέλεσαν τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρήθηκαν στις τελευταίες πληρωμές, με τον κ. Αυγενάκη να φαίνεται ότι είναι δυσαρεστημένος από το πώς εξελίχθηκε η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης και να της χρεώνει όλη την ευθύνη για τη διαδικασία.

«Έχουν γίνει λάθη στις πληρωμές και έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στους αγρότες, την ίδια ώρα που το υπουργείο είχε ζητήσει να υπάρχει προσοχή στις πληρωμές, δικαιοσύνη, διαφάνεια και σωστή κατανομή των ενισχύσεων», σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.

Ωστόσο, πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του Οργανισμού – η θητεία του οποίου λήγει σε έναν περίπου χρόνο – να αρνείται να παραιτηθεί και την κυβέρνηση να προχωρά σε νομικές διαδικασίες για την αντικατάστασή του.

«Η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη να ζητήσει τις παραιτήσεις της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ για το φιάσκο στις πληρωμές των προκαταβολών της βασικής ενίσχυσης, είναι μία ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας στα αυτονόητα και μία απόδειξη πολιτικού σουρεαλισμού», τονίζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής