breaking news Νέο

Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Ημαθίας : Τέλος εποχής. Πατρίδα που βαδίζεις...

Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Ημαθίας : Τέλος εποχής. Πατρίδα που βαδίζεις...

Πέρασαν χρόνια και καιροί αλλά κανείς δεν αμφισβητεί ότι πηγ  χαράς και προόδου της κοινωνίας μας είναι η οικογένεια. Με αυτό το σκεπτικό η πρώτη Κυριακή κάθε  Νοέμβρη, που φέτος συμπίπτει στις 5 Νοεμβρίου και σύμφωνα με το Ν. 3454/2006, γιορτάζεται η ετήσια επέτειος της παγκόσμιας ημέρας οικογένειας που είναι μια ευκαιρία να θυμηθούμε τη σπουδαιότητα της οικογένειας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Κάθε παιδί χρειάζεται την παρουσία, την προστασία, την αγάπη και την υποστήριξη του πατέρα και της μητέρας για να αναπτυχθεί σωστά, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, να ενδυναμωθεί ως προσωπικότητα, για να ανοίξει σιγά-σιγά τα φτερά του, δημιουργώντας το δικό του δρόμο ζωής, τη δική του προσωπική διαδρομή.

Προβάλλοντας την αξία της οικογένειας και στηρίζοντας έμπρακτα το θεσμό του σωστού γάμου, ενισχύουμε την κοινωνική συνοχή, φροντίζουμε έμπρακτα τη διαγενεακή αλληλεγγύη, μειώνουμε τα προβλήματα των παιδιών, αυξάνουμε τη χαρά στην καθημερινή μας ζωή, δίνουμε προοπτική ευτυχίας στους γονείς και τα παιδιά.

Αυτή η οικογένεια, που κράτησε όρθια την κοινωνία στην περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης, που στήριξε το έθνος σε δύσκολες στιγμές, που παράγει τους αυριανούς πολίτες αυτής της χώρας, πρέπει να τιμήσουμε με λόγια και με πράξεις. Με δημογραφικές και οικογενειακές πολιτικές που νοιάζονται για την ποιότητα ζωής της οικογένειας και της δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσει όσα παιδιά μπορεί, χωρίς το κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού να απειλεί καθημερινά τον πατέρα, την μητέρα και τα παιδιά. Τέτοιες πολιτικές δεν έχουμε ακόμη δει στην Ελλάδα  από κανένα φορέα.

Τα όσα καλά βήματα πολιτικής επέφεραν γεννήσεις από το 1990 ως το 2009 καταργήθηκαν σχεδόν όλα με αποτέλεσμα τη δημογραφική κατάρρευση της χώρας που είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι πολύτεκνες οικογένειες που πρόσφεραν και προσφέρουν ανθρώπινο κεφάλαιο στην Ελλάδα, δεν αποτελούν αντικείμενο στήριξης σε μια γνήσια δημογραφική λογική όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

Η Ελλάδα είναι από τις λίγες πλέον χώρες  που παραμένει χωρίς κεντρική κατεύθυνση για δημογραφική πολιτική και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση για κάτι σχετικό, ενώ τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων από όλους τους  φορείς μένουν στις καλές προθέσεις  και στα παχιά λόγια.

Καλούμε την πολιτεία, τον πολιτικό κόσμο, τα ΜΜΕ, τον πνευματικό κόσμο της χώρας αλλά και όποιος ανησυχεί για αυτή την πραγματική δυσάρεστη  κατάσταση να βοηθήσει  από τη δική του θέση, ώστε η οικογένεια στην Ελλάδα να ευημερεί, τα νέα παιδιά να αποκτήσουν και πάλι ως όραμα και στόχο ζωής την ιδιότητα του πατέρα ή της μητέρας, τον υψηλότερο και σπουδαιότερο ρόλο που μπορεί να αναλάβει στη ζωή κάθε άνθρωπος. Ας ξανακάνουμε την σωστή οικογένεια πρότυπο για κάθε νέο άνθρωπο και θεμέλιο για την κοινωνία.

Η Ελλάδα κινδυνεύει και δεν θα υπάρχει αύριο για την πατρίδα μας  χωρίς ελληνόπουλα, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο δημογραφικό πίνακα που επισυνάπτουμε. Θέλουμε ηγεσία και ηγέτες που πραγματικά  στηρίζουν την οικογένεια, τον βασικό πυλώνα της ύπαρξης και προόδου της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας  και περιμένουμε  από τους κατέχοντες εξουσία και θέσεις ευθύνης, να ενεργοποιηθούν και να δώσουν με γενναιότητα λύσεις στα αιτήματα των πολύτεκνων οικογενειών.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος                                                         Ο  Γ. Γραμματέας

Βελέντζας Ιωάννης                                                 Τουμπουλίδης Νικόλαος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής