breaking news Νέο

Οι ….τρύπες του «πόθεν έσχες»!

Οι ….τρύπες του «πόθεν έσχες»!

Σήμερα, Δευτέρα (6.11.2023), θα δοθούν στη δημοσιότητα, από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» των Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Υπεύθυνων Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων, Δημάρχων και Περιφερειαρχών για το έτος 2022 (χρήση 2021). Όπως διευκρινίζεται από τη Βουλή, η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτρέπεται, υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Εν συνόλω θα δημοσιοποιηθούν 1.034 δηλώσεις, που θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας.

Το «πόθεν έσχες» έχει θεσπιστεί, για να αποτυπώνει το πραγματικό «έσχες» των πολιτικών, αλλά δυστυχώς το ελληνικό σύστημα έχει πολλές τρύπες! Κατά καιρούς έχουμε παρακολουθήσει περιστατικά, όπου πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται σε υποθέσεις πλουτισμού και η παρέμβαση οικονομικού εισαγγελέα έρχεται κατόπιν εορτής, μετά από διαρροές στον Τύπο.

Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα είναι η ύπαρξη της θυρίδας. Στη θυρίδα όποιος θέλει μπορεί να βάλει ό,τι θέλει, χωρίς να υπάρχει έλεγχος. Ένα άλλο πρόβλημα, επίσης, είναι η δυνατότητα που υπάρχει να δηλώνεις μετρητά στο σπίτι σου. Δεν μπορείς να το ελέγξεις αυτό. Και η επιτροπή τελικά δεν έχει τη θεσμική δυνατότητα να ελέγχει την ουσία!

Ομιχλώδης η κατάσταση, όπως και οι δηλώσεις αυτές, που σε πολλές των περιπτώσεων γίνονται για τους τύπους και μόνο διαφάνεια και λογοδοσία δεν προσφέρουν…


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής