breaking news Νέο

Σφοδρές αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία για το φορολογικό νομοσχέδιο – Αλλαγές προαναγγέλλει ο Βορίδης

Σφοδρές αντιδράσεις στη Νέα Δημοκρατία για το φορολογικό νομοσχέδιο – Αλλαγές προαναγγέλλει ο Βορίδης

Οι σφοδρές αντιδράσεις που προκαλεί το φορολογικό νομοσχέδιο που συζητήθηκε προχθές στο υπουργικό συμβούλιο και με το οποίο 473.000 φορολογούμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα επιβαρυνθούν με 1.444 ευρώ ετησίως φαίνεται πως οδηγεί την κυβέρνηση σε δεύτερες σκέψεις και σε αλλαγές διατάξεων του νομοσχεδίου.

Και όλα αυτά γίνονται με δεδομένο ότι αυτοί που θα επιβαρυνθούν περισσότερο φορολογικά ανήκουν στην λεγόμενη μεσαία τάξη η οποία κατά κύριο λόγο ψήφισε Νέα Δημοκρατία στις τελευταίες εκλογές.

Εντός της Νέας Δημοκρατίας οι αντιδράσεις ανάμεσα σε βουλευτές είναι έντονες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι στα κάγκελα και οι δικηγόροι καλούν τους συναδέλφους τους και άλλους επιστήμονες να αναστήσουν το κίνημα της γραβάτας που ξεκίνησε την εποχή της υπουργίας του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα ο υπουργός επικρατείας Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 έστειλε το σήμα για αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο οικονομικών στο νομοσχέδιο λέγοντας χαρακτηριστικά:  “Υπάρχουν επιμέρους ζητήματα τα οποία θεωρώ ότι πρέπει να σκεφτούμε ώστε να περιοριστούν οι όποιες αδικίες ενός μέτρου που κατατείνει στην φορολογική δικαιοσύνη , επειδή ως οριζόντιο μέτρο έχει πάντα τον κίνδυνο αδικιών.

Ξέρω ότι το υπουργείο οικονομικών σκέφτεται αρκετά πάνω σε τέτοιες παραμέτρους. Θα υπάρξει παραμετροποίηση του νομοσχεδίου”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός εργασίας Αδωνης Γεωργιάδης τόσο χθες το πρωί στα παραπολιτικά όσο και το βράδυ στο Action 24 είχε δηλώσει πως από θέσεως είναι κατά των οριζόντιων τεκμηρίων. Όμως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θάνος Πλεύρης μιλώντας χθες το βράδυ στο Action 24 ανέφερε ότι το νομοσχέδιο έχει θέματα που πρέπει να διορθωθούν και μίλησε και εκείνος για αδικίες που υπάρχουν στο νομό όσον αφορά την φορολόγηση των δικηγόρων.

Μεταξύ των βουλευτών του κόμματος υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς πολλοί λένε ότι προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία δεν είχε μιλήσει για επιπλέον φορολογία έστω κι αν αυτή έρχεται πια ως αποτέλεσμα όχι αλλαγής συντελεστών αλλά οριζόντιου τεκμήριου εισοδήματος .

Μάλιστα βουλευτές που είναι έντονα ενοχλημένοι σε κατιδίαν συζητήσεις αναρωτιούνται ποιος βουλευτής θα βρεθεί να εισηγηθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο στη Βουλή ενώ άλλοι που είναι ακόμα πιο σκληροί  με τον υπουργό οικονομικών για την συγκεκριμένη φορολογική ρύθμιση μιλούν για γαλάζιο Κατρούγκαλο και για νόμο που μπορεί να κάνεις τη Νέα Δημοκρατία την ίδια ζημιά που έκανε ο κ.Κατρούγκαλος στον ΣΥΡΙΖΑ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής