breaking news Νέο

Έρχονται αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

  • Έρχονται αυξήσεις στα δημοτικά τέλη
  • Έρχονται αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

Τον κώδωνα του κινδύνου για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, λόγω των κυβερνητικών ενεργειών και των ποινών που θα επιβληθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση για το τέλος ταφής απορριμμάτων, έκρουσε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Βέροιας ο δήμαρχος, Κώστας Βοργιαζίδης. «Τα penalties ανεστάλησαν την περίοδο της πανδημίας, αλλά το κράτος θα αναζητήσει τα χρήματα μέσω των ΚΑΠ. Άρα θα οδηγήσουν σε αυξήσεις δημοτικών τελών», είπε ο δήμαρχος στην προ ημερησίας διάταξης τοποθέτησή του, στη συνεδρίαση το απόγευμα της Δευτέρας,μ6ης Νοεμβρίου. 

 

«Τα 860.000 που παίρνουμε για έργα στην πόλη και σε κοινότητες, είναι ψίχουλα. Κατανοούμε ότι η χώρα μας πέρασε δύσκολα χρόνια και η τοπική αυτοδιοίκηση το αντιλαμβάνονταν, χωρίς να ζητά περισσότερες παροχές. Ακούμε πλέον ότι η χώρα μας ανεβαίνει πλέον σε οικονομικές βαθμίδες. Να ανακληθεί ο μνημονιακός νόμος που απαγόρευε στους δήμους να λαμβάνουν μέρος των εσόδων από τη φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ κ.α. Το κράτος μας δίνει, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2024, 203 εκ. ευρώ με το ένα χέρι. Και από την άλλη μας τα παίρνει με τα 210 εκ. ευρώ που είναι οι αυξήσεις στους μισθούς των υπαλλήλων, που ορθώς τα παίρνουν», είπε ο δήμαρχος.

 

Τα συγχαρητήρια της στο δήμαρχο για το υψηλό ποσοστό που έλαβε στις εκλογές, έδωσε η, εορτάζουσα, Γεωργία Μπατσαρά, ευχόμενη καλή αυτοδιοικητική πορεία στο νέο συμβούλιο.

 

Την άποψη ότι οι δήμοι θα χρηματοδοτούνται μέσω point system εξέφρασε ο Παύλος Παυλίδης. «Ένας από τους συγκεκριμένους δείκτες είναι το πόσο συνεπείς είναι ο δήμος προς τους δημότες του. Πόσο έτοιμος είναι ο δήμος να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που έχει; Απορώ πώς δεν ζηλεύουμε τη γειτονική Νάουσα, που έχει πλέον 300 νέους δόκιμους αστυφύλακες. Ο δήμος πρέπει να τραβήξει μπροστά», είπε.

 

«Αυτό που είπε ο κ.Παυλίδης δεν έχει να κάνει τίποτε με τη χρηματοδότηση των δήμων. Υπάρχει ένα μπόνους της τάξης του 2 τοις χιλίοις για αυτούς που θα έχουν άριστη αξιολόγηση, δηλαδή 1.000 ευρώ για το δήμο μας», του απάντησε ο κ.Βοργιαζίδης.

 

Για...κυνηγούς κεφαλών φοροφυγάδων έκανε λόγο ο Γιάννης Τσαναξίδης της ΛΑ,Σ, αναφερόμενος στην εφαρμογή που κάποιος θα μπορεί να καταγγείλει, με μπόνους, επαγγελματίες, Ο ίδιος τοποθέτησε το αφορολόγητο των επαγγελματιών στα 12.000 ευρώ.

 

«Οι δήμοι έχουν τα πάντα. Από την καθαριότητα, την ύδρευση, τις παιδικές χαρές και τώρα βάζουν καινούργια κριτήρια αξιολόγησης. Αυτή την αξιολόγηση την είδαμε, όταν ο Παπαστεργίου πήρε 15 εκ. ευρώ και εμείς 800 χιλ. Τι παραπάνω είχαν τα Τρίκαλα. Ποιος κρίνει τα έργα του κράτους και ποιος τα αξιολογεί;», αναρωτήθηκε ο Στέλιος Ασλάνογλου.

 

«Και την εθνική άμυνα θα πάρουμε σε λίγο», αστειεύτηκε ο Άρης Λαζαρίδης.

 

«Η ΔΕΥΑΒ χωρίς προσωπικό και με τόσους που φεύγουν στη σύνταξη, ανταποκρίνεται σε όλες τις περιόδους. Εύχομαι φυσικά να μην έχουμε έντονα φαινόμενα στην περιοχή μας, όπως αυτά της Θεσσαλίας», απάντησε ο Στέργιος Διαμάντης σε ερώτηση της ΛΑ.Σ για το αν υπάρχει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων στο δήμο.

 

Ως....κυβερνητικό εκπρόσωπο χαρακτήρισε το Γιώργο Γουλτίδη ο δήμαρχος,. Δίκαια η διαπίστωση, με την υποσημείωση βέβαια ότι ο κ.Γουλτίδης είναι κατά βάση πολιτευτής της ΝΔ, άρα και απολογητή της στην αυτοδιοίκηση!

 

Στο σώμα τέθηκαν δύο ψηφίσματα για τα όσα γίνονται αυτή την περίοδο στην Παλαιστίνη. Το ένα του Αλέκου Τσαχουρίδη και το άλλο του Αντώνη Μαρκούλη. Κατά των δύο ψηφισμάτων στάθηκε ο κ.Μελιόπουλος της ΛΑ.Σ, χαρακτηρίζοντάς τα ντροπιαστικά (το πρώτο) και απαράδεκτα.

 

«Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο συμφωνήσαμε να συζητηθεί το ψήφισμα που κατέθεσε ο κ.Μαρκούλης, από μια επιτροπή στην οποία συμμετείχαν και ο κ.Τσαχουρίδης και η κα.Τζήμα. Αυτή τη φορά ο κ.Μαρκούλης, μέσω του κ.Τροχόπουλου, έφερε άλλο ψήφισμα. Δεν θα καθορίσουμε την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας», απάντησε ο δήμαρχος. 

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής