breaking news Νέο

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το πανελλήνιο συνέδριο Φιλολόγων με συμμετοχή και Ημαθιωτών

  • Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το πανελλήνιο συνέδριο Φιλολόγων με συμμετοχή και Ημαθιωτών
  • Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το πανελλήνιο συνέδριο Φιλολόγων με συμμετοχή και Ημαθιωτών

Με μεγάλη συμμετοχή φιλολόγων από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο -μεταξύ των οποίων και από την Ημαθία- πραγματοποιήθηκε από 2 έως 4 Νοεμβρίου  το 49ο Επιστημονικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ενωσης Φιλολόγων (ΠΕΦ), που αφορά το έργο του μεγάλου Κερκυραίου λογοτέχνη και λόγιου Κωνσταντίνου Θεοτόκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από το θάνατό του.

Το συνέδριο διεξήχθη στο Αμφιθέατρο της Λεοντείου Σχολής Αθηνών και συνδιοργανωτές ήταν το Εργαστήριο Φιλοσοφίας και Τέχνης του Τμήματος Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ και η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών.

Οι εργασίες του συνεδρίου ήταν εξαιρετικά αποδοτικές και δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουν τις επιστημονικές τους ανακοινώσεις  δεκάδες μάχιμοι φιλόλογοι της τάξης, πανεπιστημιακοί και ερευνητές, εξετάζοντας τον Κ. Θεοτόκη και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο της εποχής του, τη σχέση του με άλλους λογοτέχνες της εποχής του, το ποιητικό, πεζογραφικό, μεταφραστικό και μελετητικό του έργο, τη διδασκαλία του λογοτεχνικού έργου του Θεοτόκη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και τη μεταφορά έργων του στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο επίσης στη μνήμη του Κώστα Μπαλάσκα, ιδρυτικού μέλους και πρώτου προέδρου της ΠΕΦ, ο οποίος «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή.

Από την Ημαθία ομιλήτρια (αλλά και προεδρεύουσα σε συνεδρία) ήταν η Ευγενία Καβαλλάρη, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ημαθίας, που παρουσίασε εισήγηση με θέμα: «Ο ρόλος της ανθρώπινης φύσης και του κοινωνικού συστήματος στο πεζογραφικό έργο του Κωνσταντίνου Θεοτόκη».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής