breaking news Νέο

Αθηνά Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου : «Οι μικρομεσαίοι έμποροι πληρώνουν πολύ παραπάνω από τους φόρους όλων των υπολοίπων.»

Αθηνά Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου : «Οι μικρομεσαίοι έμποροι πληρώνουν πολύ παραπάνω από τους φόρους όλων των υπολοίπων.»

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, κα Αθηνά Πλιάτσικα-Τσιπουρίδου, με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δήλωσε τα εξής :

«Οι μικρομεσαίοι έμποροι πληρώνουν πολύ παραπάνω από τους φόρους όλων των υπολοίπων.

            Το νέο φορολογικό σύστημα υποχρεώνει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους σε αέναη κερδοφορία 10.000 ευρώ κατ’  ελάχιστο.

Το δε ερώτημα, «πώς ζουν με εισοδήματα μικρότερα των 10.000 ευρώ», είναι ανόητο να υφίσταται καθώς όλοι υπόκεινται σε τεκμήρια διαβίωσης. Άρα ή πληρώνουν φόρο μέσω των τεκμηρίων, ή έχουν άλλα εισοδήματα που εξασφαλίζουν τον βιοπορισμό τους.

Επιπλέον, καθώς έχουμε εισέλθει στην ψηφιακή εποχή των συναλλαγών δεν μπορούμε να μιλάμε για κλοπή του ΦΠΑ. Το 85% των συναλλαγών γίνονται ήδη με κάρτα και όλα τα στοιχεία διασταυρώνονται από τράπεζες και εφορία και πολύ σύντομα από την ΑΑΔΕ. Οπότε, σύμφωνα και με επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. η παραβατικότητα στο εμπόριο τείνει να μηδενίσει.

Το στεγασμένο εμπόριο ελέγχεται. Παρουσιάζονται έσοδα, έξοδα, κόβονται τιμολόγια, αποδείξεις.

Ας ψάξουν αλλού να βρουν από πού πραγματικά προέρχεται η φοροδιαφυγή. Είναι πολλά τα επαγγέλματα που θα πρέπει να ελεγχθούν γι’ αυτό.  Δεν ευθύνεται  για όλα  το εμπόριο.

Με τα νέα μέτρα το μόνο που θα επιτευχθεί, είναι ΝΕΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ στα φορολογικά και ασφαλιστικά ταμεία και ΝΕΑ ΛΟΥΚΕΤΑ στις επιχειρήσεις που δεν έχουν προλάβει ακόμα να ανακάμψουν από τα προηγούμενα συσσωρευμένα χρέη.

Για το λόγο αυτό, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας προς τη νέα φορολογική λαίλαπα που εξαπολύει η κυβέρνηση, θεσπίζοντας τέτοια άδικα και οριζόντια μέτρα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά αντίθετα μεροληπτούν υπέρ των μεγάλων και δυνατών ,γι’ αυτό ζητάμε την άμεση εξαίρεση του λιανεμπορίου».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής