breaking news Νέο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ στην Αθήνα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη 10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ στην Αθήνα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχει στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «10η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2023 – The Greek Fine Food Exhibition», που θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 5 Φεβρουαρίου του 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ στην Αθήνα.

Η βραβευμένη έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ επιστρέφει για 10η χρονιά με 400 Έλληνες παραγωγούς premium προϊόντων, artisanal προϊόντων μικρής παραγωγής και προϊόντων delicatessen, που συμμετέχουν αποκλειστικά στην έκθεση, καθώς και εκπροσώπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων για ένα τριήμερο γεμάτο εμπορικές συμφωνίες.

Μετά την επιτυχημένη πρώτη εισαγωγή του όρου F2B (Food to Business) την περσινή χρονιά, η  ΕΞΠΟΤΡΟΦ καθιερώνεται ως η πρώτη αμιγώς F2B έκθεση artisanal προϊόντων μικρής παραγωγής και προϊόντων delicatessen στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται o κλάδος της μεγάλης λιανικής (super market), της μικρής λιανικής (παντοπωλεία, delicatessen), του τουρισμού (ξενοδοχεία, villas, yachting etc) και της εστίασης (εστιατόρια, bars, wine), κάτω από την κοινή ομπρέλα της έκθεσης, όπου σημαντικοί buyers από τον F&B κλάδο, των ξενοδοχείων, των διανομών και της εστίασης θα έχουν τη δυνατότητα να συναντούν απευθείας τους παραγωγούς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο Buyers Square, μέσω προκαθορισμένων συναντήσεων. Και φέτος, επιλεγμένοι buyers από χώρες όπως το Ντουμπάι, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ιταλία, τα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και φυσικά ελληνικές επιχειρήσεις, θα συμμετέχουν επιθυμώντας να γνωρίσουν μοναδικά ελληνικά προϊόντα και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες.

Με τη συμμετοχή τους στην έκθεση, πλήθος επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα «δυνατά χαρτιά» της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τα τυροκομικά προϊόντα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, χυμούς, γλυκά και μαρμελάδες, σάλτσες και αρτοσκευάσματα, και φυσικά τα κρασιά της περιοχής. Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία μέσα από γευστικές δοκιμές και γαστρονομικά δρώμενα να γνωρίσουν τα προϊόντα της μακεδονικής γης, να ενημερωθούν από τους παραγωγούς και να συνάψουν επιχειρηματικές συμφωνίες.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει για τέταρτη φορά στη μεγάλη αυτή έκθεση, αφενός δίνοντας τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα και αφετέρου αναδεικνύοντας τον επαγγελματισμό των παραγωγών αλλά και της Περιφέρειάς μας, που στοχεύουν σταθερά και διαχρονικά σε νέες αγορές αυξάνοντας το κύρος τους. 

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεύρυνσης των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους, καθώς επίσης η προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας, καθιστώντας την έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως.

Στην επετειακή 10η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών και την προβολή των επιχειρήσεων/παραγωγών που συμμετέχουν. Καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται open space επαγγελματικά σεμινάρια και στοχευμένα workshops, που στόχο έχουν να ενημερώσουν τους επαγγελματίες του κλάδου, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά σεμινάρια για τους εκθέτες.

Επιπλέον στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του stage «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει γαστρονομικό δρώμενο, όπου διακεκριμένοι chefs θα παρουσιάσουν συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας, με premium προϊόντα των συμμετεχουσών επιχειρήσεων. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη και προώθηση των τοπικών παραγόμενων προϊόντων, συνεχίζοντας την καμπάνια για την προβολή και προώθηση της Μακεδονικής Κουζίνας, αναδεικνύοντας έτσι τον κυρίαρχο ρόλο της τοπικής γαστρονομίας στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών τροφίμων και ποτών. Το δρώμενο θα προβληθεί και σε live streaming στην ιστοσελίδα και τα social media της διοργάνωσης.

Ακόμα σε περίοπτη θέση της έκθεσης πλησίον της ενότητας Drinks & Spirits θα δημιουργηθεί σημείο οινογνωσίας (Wine Tasting Area) με την επωνυμία Wine Walk. Εκεί θα υπάρχει η δυνατότητα στους οινοπαραγωγούς της Περιφέρειας να συμμετέχουν δωρεάν με ομαδικό stand, όπου θα διαθέσουν τα κρασιά τους με σκοπό την προβολή και δοκιμή τους από τους επισκέπτες.

Τέλος όλοι οι παραγωγοί θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους δωρεάν με την πραγματοποίηση Β2Β ραντεβού στη φυσική έκθεση, μέσω του πετυχημένου προγράμματος Hosted Buyers, αλλά και διαδικτυακά μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας www.thedelifair.gr για έναν ολόκληρο χρόνο, καθώς και να πραγματοποιήσουν απεριόριστα ψηφιακά ραντεβού με buyers από την Ελλάδα και το εξωτερικό.      

Για τη συμμετοχή στην Έκθεση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Σάββατο 11.00-20.00, Κυριακή 10.00-20.00 και Δευτέρα 10.00-19.00 και οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση δεν θα έχει εμπορικό χαρακτήρα.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένο Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους, λαμβάνοντας υπόψη:

  • Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις
  • Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
  • Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
  • Τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε εκθέσεις.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/τυποποιηθεί/μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.

          Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (Τσιαμπαλή  Χαρίκλεια), 2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313330043 (Άννα Παπακωνσταντίνου).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής