breaking news Νέο

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας : Όλοι στη συγκέντρωση του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία δημαρχείου στη Βέροια

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας : Όλοι στη συγκέντρωση του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία δημαρχείου στη Βέροια

Καλούμε τον κάθε εργαζόμενο στο νομό μας , κάθε σωματείο και φορέα  να τιμήσουν αγωνιστικά με την παρουσία τους τον 50ο εορτασμό του Πολυτεχνείου την Παρασκευή 17/11 στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Δημαρχείου .

Ο ιστορικός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου, δεν έχει επετειακό χαρακτήρα, αλλά αποτελεί ιστορική παρακαταθήκη –ένα σημαντικό μάθημα ζωής, πως όταν η νεολαία, η εργατική τάξη, ο λαός συνολικά θέλει  μπορεί στην κυριολεξία να φέρει τα πάνω- κάτω, να επιβάλλει το δίκιο του και πως κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος .

Τιμάμε τους νεκρούς του Νοέμβρη και το ηρωικό Πολυτεχνείο στους δρόμους του αγώνα και στη διεκδίκηση για:

Συνολική και ολόπλευρη  μόρφωση Δημόσια και Δωρεάν κόντρα στην υποβάθμιση και την παραπέρα ιδιωτικοποίηση.

Την ενίσχυση και μαζικότητα του οργανωμένου κινήματος μέσα από τα συνδικάτα και τους συλλόγους μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες με ένα κίνημα ισχυρό και ικανό , ώστε να αποτελέσει εμπόδιο στην ολοένα και περισσότερο ενίσχυση της καταστολής και τις απαγορεύσεις που προσπαθεί να επιβάλλει η κάθε κυβέρνηση αυτού του συστήματος.

Την αποδέσμευση της χώρας μας από τις ενώσεις των  ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ, καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς  σχεδιασμούς τους.

Φιλία , Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών με τσάκισμα του εθνικισμού – φασισμού.

Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία και ο λαός του νομού τιμώντας τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου έχουν χρέος προς τον δοκιμαζόμενο και βασανιζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Χρέος  είναι να ακουστεί παντού η αλήθεια, ότι το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ έχει δολοφονήσει μέχρι σήμερα στην Παλαιστίνη πάνω από 10.000 αμάχους και πάνω από 4000 παιδιά . Ότι ολόκληρες πόλεις έχουν ισοπεδωθεί από τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής.

Χρέος μας είναι να αποκαλυφθεί το έγκλημα του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού ότι μέχρι σήμερα έχουν δολοφονήσει αμάχους μέσα σε νοσοκομεία, σχολεία ακόμα και σε καταυλισμούς ξεριζωμένων προσφύγων.

Χρέος μας είναι να αποκαλυφθούν οι ένοχοι που είναι το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ , οι ΗΠΑ , το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και όλες οι αστικές κυβερνήσεις των κρατών που στηρίζουν σήμερα την εγκληματική κυβέρνηση Νετανιάχου . Χρέος μας είναι το σύνθημα ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ  να φτάσει παντού.

Χρέος μας είναι μπούμε μπροστά για να απεμπλακεί η χώρα μας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια , να μην συμμετέχουν οι ένοπλες δυνάμεις μας στην σφαγή του λαού της Παλαιστίνης και καμία διευκόλυνση στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού είναι έκθετοι γιατί με την πολιτική τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ.

Χρέος της εργατικής τάξης της νεολαίας , του λαού συνολικότερα είναι αυτά τα συνθήματα να τραντάξουν τη πόλη στις 17 του Νοέμβρη , να στείλουμε ακόμα μια φορά το μήνυμα ότι είμαστε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας , τους λαούς που αντιστέκονται , είμαστε με το λαό της Παλαιστίνης ως τη λευτεριά!

Ο οργανωμένος λαός  με τα σωματεία του , τους φορείς του , τους συλλόγους του έχει τη δύναμη να επιβάλει το δίκιο του και να αναμετρηθεί ακόμα και με τον πιο «τρομερό» αντίπαλο. Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ποτέ να δυναμώσουν τα σωματεία , να μπει νέος κόσμος στη μάχη , να μπούμε μπροστά στην διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Τα συνθήματα  ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ , παραμένουν επίκαιρα και συνδέονται  με τους σημερινούς αγώνες για αυξήσεις στους μισθούς , τις συντάξεις , ανθρώπινες συνθήκες εργασίας , συνδικαλιστικές ελευθερίες , σχολεία που θα μορφώνουν και δεν θα εξοντώνουν , δωρεάν Υγεία , και τους αγώνες ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο ΑμερικανοΝατοϊκό σφαγείο των λαών , όπως της Παλαιστίνης.

Είναι οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας ενάντια στους εκμεταλλευτές του , τους επιχειρηματικούς ομίλους οι οποίοι για τα κέρδη τους είναι ικανοί να διαπράξουν και το πιο στυγνό έγκλημα της ανθρωπότητας χωρίς έλεος.

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί έχουν τη δύναμη να φέρουν τα πάνω κάτω. Το είδαμε με τη στήριξη και την αλληλεγγύη που έδειξαν τις μέρες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όπως το βλέπουμε τώρα που σ’ όλο τον κόσμο εκατομμύρια λαού και σωματεία  εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό, μπλοκάροντας την αποστολή όπλων στο Ισραήλ σε  εργοστάσια, καράβια κα.

Το δίκιο είναι με το μέρος των εργαζομένων και των λαών , όσο μαύρο μελάνι και αν χύνουν για να μας παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής