breaking news Νέο

Εκδήλωση από το ΚΕΜΑΕΔ για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου

  • Εκδήλωση από το ΚΕΜΑΕΔ για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου
  • Εκδήλωση από το ΚΕΜΑΕΔ για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου
  • Εκδήλωση από το ΚΕΜΑΕΔ για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου
  • Εκδήλωση από το ΚΕΜΑΕΔ για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου
  • Εκδήλωση από το ΚΕΜΑΕΔ για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου

Η καθιερωμένη εκδήλωση του Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Φίλων Κέντρου Μέριμνας ατόμων με αναπηρία Δήμου Βέροιας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκέμβρη), φέρνει στη σκηνή του Χώρου Τεχνών Βέροιας το δημοφιλή καλλιτέχνη Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος στηρίζει το φιλανθρωπικό έργο του ΚΕΜΑΕΔ εδώ και πολλά χρόνια, για να συμμετέχει σε μία ξεχωριστή παράσταση μαζί με τα παιδιά της Μέριμνας.

Για την ενημέρωση του κοινού, οι διοργανωτές και υποστηρικτές της πολιτιστικής εκδήλωσης: Η εθελόντρια Δ/ντρια του ΚΕΜΑΕΔ Μελίνα Δαμιανίδου, ο εθελοντής επιστημονικός διευθυντής του ΚΕΜΑΕΔ, ιατρός - νευρολόγος, Γιώργος Τσαλέρας, η καθηγήτρια Μουσικής Ελένη Αναγνώστου και η αναπληρώτρια Δ/ντρια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Σοφία Καραμελίδου, παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 16/11 συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και παρουσίασαν το πλαίσιο και το σκοπό της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στο Χώρο Τεχνών Βέροιας.

Η εκδήλωση θα έχει δύο σκέλη. Το πρώτο περιλαμβάνει παρουσίαση του βιβλίου «Κατσαρόλα στην Φωτιά» που αφορά την εκμάθηση μαγειρικής των ΑμΕΑ. Ένα πρωτοποριακό βιβλίο που θα βοηθήσει πολλά ΑμεΑ στην επιβίωσή τους. Και το δεύτερο μέρος μουσικοχορευτική παράσταση με τη συμμετοχή του μεγάλου κωμικού Λάκη Λαζόπουλου, όπου θα παρουσιαστούν τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος, τιμώντας το έργο των παιδιών της Μέριμνας.

Όπως ανέφερε η Μελίνα Δαμιανίδου: «Φέτος το θέμα, στο πρώτο σκέλος της παράστασής μας, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς. Το δουλεύουμε εδώ και μια δεκαετία και είναι ο κόπος πάρα πολλών ανθρώπων. Πρώτα των παιδιών της Μέριμνας και ύστερα των σεφ Αντώνη Μουστάκα, Χριστίνας Μάλλιου και Μαρίνου Χονδρολίδη, οι οποίοι βοήθησαν να τυπώσουμε το  βιβλίο μαγειρικής «Κατσαρόλα στη Φωτιά» με απλές συνταγές, δοσμένες έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά να τις πραγματοποιήσουν. Δυστυχώς οι γονείς φεύγουν από τη ζωή  χωρίς να έχουν σκεφτεί ή προλάβει να μάθουν πράγματα στα παιδιά τους για να μπορούν να επιβιώσουν. Με το βιβλίο αυτό τα παιδιά μας γίνονται μικροί σεφ», όπως αναφέρει και το οπισθόφυλλο της καλαίσθητης έκδοσης του βιβλίου που ανέγνωσε στη διάρκεια της συνέντευξης ο Γιώργος Τσαλέρας. Την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου τους, τα παιδιά της Μέριμνας, θα τη γιορτάσουν με τη Σχολική Χορωδία Βέροιας, που θα συμμετέχει στην εκδήλωση με χορωδό την Ελένη Αναγνώστου, που έχει και την επιμέλεια της εκδήλωσης, σε συνεργασία με τη χορογράφο Μελίνα Παπαδοπούλου.

Το βιβλίο θα αρχίσει να πωλείται την ίδια ημέρα, έναντι 10 ευρώ, στο φουαγιέ του Χώρου Τεχνών και τα έσοδα θα διατίθενται ξανά και ξανά στην ανατύπωση του βιβλίου, με σκοπό να φτάσει σε όλες τις δομές και συλλόγους ΑμεΑ σε όλη την Ελλάδα. «Δεν είναι όλα για να τα εκμεταλλευτείς οικονομικά. Κάποια είναι για το κοινό καλό, να τα προσφέρεις. Το βιβλίο αυτό είναι δείγμα της προσφοράς των σεφ και των παιδιών μας», τόνισε η κ. Δαμιανίδου. Ενώ παράλληλα ενημέρωσε πως θα παρουσιαστεί και θα πωλείται την ίδια ημέρα και το ημερόλιο της νέας χρονιάς της Μέριμνας. Το ημερολόγιο σε κάθε σελίδα έχει μία διαφορετική εικόνα από τον κάμπο της Ημαθίας, αποτυπώνοντας τις ομορφιές του τόπου μας και για κάθε μήνα περιέχει στιχάκια από κάποιο ελληνικό τραγούδι.

Για το δεύτερο κομμάτι της εκδήλωσης η κ. Δαμιανίδου επεσήμανε πως το τιμώμενο πρόσωπο «είναι ένας φίλος από τα παλιά, που δεν έπαψε ποτέ να νοιάζεται για το Κέντρο, ο ηθοποιός και παρουσιαστής Λάκης Λαζόπουλος, που θα βρίσκεται κοντά μας για να μοιραστεί τη χαρά και να τραγουδήσει μαζί με τα παιδιά , τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος και γνωρίζουν και τα παιδιά της Μέριμνας, αλλά και τα παιδιά της σχολικής χορωδίας». Ο ηθοποιός και παρουσιαστής θα μεταβεί αυθημερόν στη Βέροια και θα βραβευτεί το βράδυ της εκδήλωσης. Γκεστ της βραδιάς, όπως αποκάλυψε η κ. Διαμανίδου θα είναι ο γιατρός του Κέντρου Γιώργος Τσαλέρας, που θα συμμετέχει στη μουσική παράσταση.

Η κυρία Αναγνώστου αναφέρθηκε κυρίως στη δομή της παράστασης, αλλά και στον ψυχικό κόσμο και τα συναισθήματα που αποκομίζουν τα παιδιά τόσο στην προετοιμασία όσο και στη διάρκεια της κάθε εκδήλωσης. «Η παράσταση θα είναι μία σύμπραξη των παιδιών της Μέριμνας με τη χορωδία και τη συμμετοχή του Λάκη Λαζόπουλου. Πάνω στη σκηνή τα παιδιά θα τραγουδήσουν κομμάτια σχετικά με τη διατροφή και η πρωτοτυπία της φετινής χρονιάς, λόγω της εξοικείωσης των παιδιών, θα είναι η προσωπική παρουσίαση του κάθε παιδιού με ένα τραγούδι και τις γεύσεις που προτιμά. Αυτό αποτελεί δείγμα προόδου και εξέλιξης που το βλέπουμε στα παιδιά, που χρόνια ασχολούνται με συνέπεια σε ένα αντικείμενο».

Η κυρία Καραμελίδου αναφέρθηκε στην εισήγηση που έχει κάνει το ΚΕΜΑΕΔ στην υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας και τι θα περιλαμβάνει η εκδήλωση γενικότερα, τονίζοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στέκεται αρωγός στο Κέντρο Μέριμνας. «Πρόκειται για μια συνεργασία που κρατά πολλά χρόνια, σχεδόν από την ίδρυση του συλλόγου έως σήμερα και αφορά προγράμματα της υπηρεσίας, όπως η κρατική πιστοποίηση και οι κρατικές επιχορηγήσεις προς το Κέντρο που πλέον γίνονται μέσω ΕΣΠΑ».

Η κ. Δαμιανίδου ενημέρωσε ακόμη πως το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του ΚΕΜΑΕΔ θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 8, 9, 10 Δεκεμβρίου 2023 στο ισόγειο (φουαγιέ) του Δημαρχείου Βέροιας.

Τέλος ευχαρίστησε τους χορηγούς για την οικονομική ενίχυση της εκδήλωσης: Ιατρικό και Δικηγορικό Σύλλογο Ημαθίας, Πρατήριο Υγρών Καυσίμων "Shell", Hondos Center, τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη που αμέριστα υποστηρίζει όλα τα χρόνια της δημόσιας ενασχόλησής του το Κέντρο Μέριμνας, την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας για την παραχώρηση του χώρου και τις εκδόσεις Καλλιγά για τη δωρεάν εκτύπωση και επιμέλεια του βιβλίου.

Η παράσταση γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και η προπώληση των εισιτηρίων θα γίνεται από το Κέντρο Μέριμνας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής