breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Ο λαός και το χρήμα - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Ο λαός και το χρήμα - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Έχω μεγάλη απορία, γιατί δεν δίνουν το χρήμα στο λαό. Γιατί το αποφεύγουν, γιατί διστάζουν, γιατί καθυστερούν. Ο λαός είναι ο μεγάλος και λογικός κριτής και δικαιούχος. Στενάζει και αναστενάζει με την απορία πάντα γιατί η κυβέρνηση δεν του δίδει τα χρήματα που του αναλογούν. Δώσε κύριε Μητσοτάκη τα χρήματα στον απλό πολίτη, μην  τον καθυστερείς και μη νομίζεις πως είναι κανας καθυστερημένος . Θέλει και απαιτεί τα χρήματά του. Η Κυβέρνηση όμως κωφεύει και σπαταλά τα χρήματα σε μπαζώματα, γεφύρια, ασφαλτοστρώσεις και διάφορα άλλα αχρείαστα χωματουργικά. Δίνει τα χρήματα στους αχόρταγους εργολάβους και αφήνει τον κουρασμένον του Δημοσίου να βολοδέρνει στο πως θα βρεί τον ΕΝΦΙΑ για να πληρώσει το τρίτο του σπίτι. Το πράγμα έχει παραγίνει, εισπράττουν οι εργολαβικές εταιρείες για να τελειώσουν τον Ε65 προκειμένου να πηγαίνουμε στα Τρίκαλα σε μία ώρα και στα Γρεβενά σε δύο. Μα θα πηγαίνουμε όπως πρώτα, αργά αλλά σίγουρα. Αυτό το γρήγορη μεταφορά έχει σκοτώσει τόσους νέους. Ζιιιιν, τα αυτοκίνητα και νάσου τα αποτελέσματα. Κάθε μέρα και νέοι νεκροί, οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι οδηγοί. Πέραν βέβαια του γεγονότος ότι τα χρήματα ενθυλακώνουν οι πλούσιοι εργολήπτες.

Γίνεται λέει ο δρόμος Πάτρα-Πύργος όπου μέχρι σήμερα θρήνησαν χιλιάδες μανούλες. Κάθε διασταύρωση και ένα εικόνισμα, ζήσει πεθάνει ο ατυχής. Με το πέρας βέβαια των εργασιών θα σταματήσουν τα εικονίσματα που τόσο βοήθησαν στην ανέγερση και νέων εικονισμάτων, ο λαός όμως θα βογγίξει από την έλλειψη χρήματος. Ή οι άνθρωποι θα ζήσουν ή θα μπεί το χρήμα στις τσέπες μας. Διαλέγετε και παίρνετε.

Γίνεται λέει ο Βόρειος οδικός άξονας  της Κρήτης για να σωθούνε τα χιλιάδες Κρητικόπουλα που έχουν σφαχτεί ανάμεσα σε λαμαρίνες τόσα χρόνια. Βρε δεν έχουν ανάγκη οι Κρητικοί, είναι λεβέντες-παλληκάρια, τον θάνατο δεν τον λογιούνται,ούτε τώρα ούτε ποτέ. Προέχει η τσικουδιά, ναι μωρέ σύντεκνε, παιδιά θα κάνουμε κι άλλα. Αμ τάλλο, γίνεται τούνελ από την ΠτολεμαΪδα στην Καστοριά και η απόσταση θα μειωθεί από την μία ώρα στα είκοσι λεπτά, που το πας. Σιγά τα λάχανα, εμείς θέλουμε να πηγαίνουμε αργά και σίγουρα, δεν θα σκοτωθούμε κιόλας. Στην Αράχωβα  ήταν αδύνατη η διασταύρωση μέσα στην πόλη ιδίως τις Κυριακές. Μποτιλιάρισμα και των νεόνυμφων και των συμπεθέρων. Τώρα λέει θα γίνει εξωτερικά υπόγειο τούνελ και θα διευκολυνθεί η κίνηση. Σιγά τα λάχανα, στο τέλος με τόσες τρύπες της Μάνας γής θα εκνευρισθεί ο Ιακώβ-Jakob ( ξέρετε εσείς τι τσατίλας ήταν και ενδέχεται να μας κάψει, χρειάζονται συνεχείς προσευχές και βαθιές γονυκλισίες).

Τώρα, θα μπορούσαμε να αναβάλουμε και την κατασκευή Λαμία-Καρπενήσι για την δημιουργία αυτοκινητόδρομου, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τα μεθεπόμενα εγγόνια μας. Επί του παρόντος θα ασχοληθούμε με την διοχέτευση χρήματος προς τον σώφρονα και παράλληλα εχέφρονα λαό. Να ανεβάσουμε σε πρώτη φάση την κατανάλωση σε μπουμπάρια.

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής