breaking news Νέο

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Έμφυλης Βίας. Προβολές Ταινιών Μικρού Μήκους & Συζήτηση

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Έμφυλης Βίας. Προβολές Ταινιών Μικρού Μήκους & Συζήτηση

Το Κέντρο Διοτίμα στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση «4 ιστορίες για τον καθημερινό σεξισμό και τη δύναμη της γυναικείας αλληλεγγύης», την Πέμπτη 23/11/2023, 6-9 μμ, στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης, 10ος όροφος, Πύργος Παιδαγωγικής Σχολής, ΑΠΘ.


Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Έμφυλης Βίας, θα προβληθούν 4 ταινίες μικρού μήκους που κάθε μια με το δικό της τρόπο επιχειρεί να ανατρέψει το πατριαρχικό βλέμμα, αναδεικνύοντας τις κρυφές ή φανερές θηλυκές όψεις μιας κοινότυπης ή εξαιρετικής πραγματικότητας. Σε αυτές τις οπτικοποιημένες ιστορίες, ο γενικευμένος καθημερινός σεξισμός που αντιμετωπίζουν γυναίκες και θηλυκότητες, απαντάται με αλληλεγγύη. Στο τέλος των προβολών θα ακολουθήσει συζήτηση με τους/τις συντελεστές/στριες των ταινιών.


Λίγα λόγια για τις ταινίες:
La Protagoniste (Βέλγιο, 2021) της Sarah Carlot Jaber

Η πρωταγωνίστρια, με το όνομα που της έχει δοθεί, μας παρουσιάζεται στο φυσικό της περιβάλλον: μια ζούγκλα, που δυστυχώς της λείπει η πυκνότητα, αλλά σήμερα φτάνει… αρκετά!


Asymmetric (Ισπανία, 2022) τουJavi Sánchez-Blanco

Μέσα από τη χρήση καθρεφτών σε διαφορετικές καταστάσεις, το φιλμ «Ασύμμετρο» δείχνει το ταξίδι της αυτό-ανακάλυψης μιας δυσαρεστημένης νεαρής γυναίκας που αφήνει τη μονόπλευρη σχέση στην οποία έχει παγιδευτεί.


The gallery(Γερμανία, 2023) της Silvia Cannarozzi

Στα εγκαίνια μιας έκθεσης τέχνης, ένας γνωστός κριτικός συναντά μια γυναίκα που αμφισβητεί τις βεβαιότητές του. Στο τέλος μόνο, ανακαλύπτει το βαθύτερο νόημα της συνάντησης.


11:20 AM (Ελλάδα, 2022)του Δημήτρη Νάκου

Η Όλγα, μια οικιακή βοηθός με καταγωγή από την Αλβανία, θα βρεθεί την κατάλληλη στιγμή σε ένα σπίτι που εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας ή μήπως τη λάθος στιγμή;

Το Κέντρο Διοτίμα μια γυναικεία μη κερδοσκοπική οργάνωση εξειδικευμένη σε ζητήματα φύλου και ισότητας, που ιδρύθηκε το 1989. Στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί από το 2017 παρέχοντας δωρεάν νομική βοήθεια - δικαστική εκπροσώπηση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε επιζώσες (ελληνίδες, προσφύγισσες και μετανάστριες). Παράλληλα πραγματοποιεί δράσεις πρόληψης, ενδυνάμωσης και ένταξης γυναικών που αντιμετωπίζουν κοινωνικό αποκλεισμό.


Αν χρειάζεσαι υποστήριξη κάλεσε: Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00-14:00, 2310 534445 ή στείλε στο urban.thessaloniki.diotima@gmail.com.


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας είναι ένα καινοτόμο, ανεξάρτητο και διαρκώς αναπτυσσόμενο Φεστιβάλ, από την έναρξή του το 2015. Εδρεύοντας στην επαρχιακή περιοχή της Αλεξάνδρειας, στη Βόρεια Ελλάδα, στοχεύει να ταράξει τα πολιτιστικά νερά και σταδιακά να αναπτυχθεί πέρα από τα τοπικά σύνορα. Προσφέρει μια αυθεντική και επιμελημένη εμπειρία κινηματογράφου, προβάλλοντας κλασικά και επίκαιρα θέματα που ανταποκρίνονται στη σύγχρονη εποχή ενώ παράλληλα παραμένει προσηλωμένο στις αξίες του έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην κοινωνική πραγματικότητα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής