breaking news Νέο

Το Ειδικό δημοτικό σχολείο Βέροιας σε πρόγραμμα ERASMUS+ στην Κύπρο

Το Ειδικό δημοτικό σχολείο Βέροιας σε πρόγραμμα ERASMUS+ στην Κύπρο

Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας συμμετέχει σε Πρόγραμμα ERASMUS+ KA210  με τίτλο «Χρησιμοποιώντας το ευρώ» , (Using Euros) μαζί με σχολεία και οργανισμούς από  την Ελλάδα (Δημοτικό Σχολείο Κορινού- Πιερίας ), Κύπρο,  Ισπανία και  Πορτογαλία. Συντονιστής των δράσεων είναι από την Κύπρο ο κ. Παντελής Μακρής - SESAT Ltd.

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί  στην παραγωγή λογισμικού με στοχευμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την κατανόηση και χρήση του ευρώ  από τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων  αλλά και των Ειδικών σχολείων, συμβάλλοντας έτσι  στην ενίσχυση κατάκτησης μιας σημαντικής κοινωνικής δεξιότητας  για τις καθημερινές συναλλαγές όλων, μέσα από διαδραστικές εκπαιδευτικές εφαρμογές  .

Η συνάντηση εργασίας έγινε στη Λευκωσία από τις 14 μέχρι και τις  18 Νοεμβρίου 2023, με εκπρόσωπο του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, την Κοινωνική Λειτουργό Έφη  Οικονομίδου.

Στην συνάντηση  εργασίας συμμετείχε και ο συνταξιούχος  από φέτος εκπαιδευτικός  Παγκράτης  Παυλίδης, που μαζί με τον εκπαιδευτικό Χρήστο Μπίτση ( Δημοτικό Σχολείο Κορινού) αποτελούν την ομάδα παραγωγής, εκτέλεσης και προώθησης του λογισμικού μέσω της ομάδας δημιουργίας  της kidmedia.                                     .

Οι εκπαιδευτικές εφαρμογές θα δημιουργούνται σταδιακά και θα αξιολογούνται συνεχώς στην πράξη από τους εκπαιδευτικούς των συνεργατικών σχολείων , ενώ μπορούν να έχουν πρόσβαση στις εφαρμογές όλοι οι εκπαιδευτικοί μέσα από τη σελίδα kidmedia.net  (Using Euros) και να στέλνουν στα σχόλια τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των εφαρμογών.

 Στόχος είναι να θα δοθούν, μετά το τελικό στάδιο, προς χρήση σε όλα τα ευρωπαϊκά σχολεία δωρεάν αποτελώντας ένα χρήσιμο εργαλείο εκμάθησης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής