breaking news Νέο

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στην έκθεση “Winter Fancy Food Show 2024”

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στην έκθεση “Winter Fancy Food Show 2024”

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ), στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση “Winter Fancy Food Show 2024”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Ιανουαρίου 2024 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, στον εκθεσιακό χώρο “Las Vegas Convention Center- West Hall”.

          Η “Winter Fancy Food Show” είναι αναγνωρισμένη ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών στις ΗΠΑ. Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται από τον σύνδεσμο Specialty Food Association, στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 3.300 μέλη. Η Specialty Food Association (SFA) είναι μια μη κερδοσκοπική, βασισμένη σε μέλη, εμπορική ένωση που ιδρύθηκε το 1952 και εκπροσωπεί επί του παρόντος περισσότερες από 3.000 επιχειρήσεις. Τα μέλη της είναι προμηθευτές, εισαγωγείς και επιχειρηματίες, καθώς και διανομείς, έμποροι λιανικής πώλησης και άλλοι επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπόριο ειδικών τροφίμων. Συνολικά, οι πωλήσεις ειδικών τροφίμων στις Η.Π.Α. ξεπερνούν τα 170 δισεκατομμύρια δολάρια.         

          Η “Winter Fancy Food Show” είναι το σημείο συνάντησης αγοραστών και εξαγωγέων από 30 και πλέον χώρες στη δυτική ακτή, καλύπτοντας το δυτικό κομμάτι των ΗΠΑ και προσελκύει πάνω από 30.000 επισκέπτες από όλα τα κανάλια του εμπορικού κλάδου. Στη 47η έκδοσή της “Winter Fancy Food Show” το 2023, φιλοξένησε σε έναν χώρο 130,250 sq ft, 10.000 ειδικούς στο αντικείμενο τους συμμετέχοντες και κοντά στους 2.000 εκθέτες από 36 χώρες.

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προτίθεται να συμμετάσχει φέτος για πρώτη φορά στο τριήμερο αυτό εκθεσιακό γεγονός, όπου δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες και επαγγελματίες του κλάδου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν τα προϊόντα της μακεδονικής γης και να συνάψουν νέες εμπορικές συμφωνίες. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με συναδέλφους, να συνδεθούν με κορυφαίους αγοραστές, διανομείς και εμπόρους λιανικής και να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές σχέσεις.       Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην εν λόγω έκθεση είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας και η ενίσχυση της εξωστρέφειας των εξαγωγικά ώριμων επιχειρήσεων προς νέες αγορές, όπως είναι αυτή της δυτικής ακτής των ΗΠΑ.

          Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα παραδοθεί σε προνομιακό σημείο της έκθεσης ειδικά διαμορφωμένος χώρος, με ειδικής κατασκευής και ιδιαίτερης αισθητικής περίπτερα, τα οποία θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας.

   Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

- τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

- τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

- την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

- τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

          Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια. Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ., να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023.

          Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330391 (Χαρίκλεια Τσιαμπαλή),  2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313330043 (Άννα Παπακωνσταντίνου) .

          Στη σχετική ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ επισυνάπτεται η φόρμα συμμετοχής για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής