breaking news Νέο

Το Τμήμα Γυναικών του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας σε πολιτιστικές διαδρομές του Ν. Σερρών

Το Τμήμα Γυναικών του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας σε πολιτιστικές διαδρομές του Ν. Σερρών

Την Κυριακή 19/11/2023 τo τμήμα γυναικών του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, πραγματοποίησε με μεγάλη συμμετοχή μελών του Συλλόγου εκδρομή:   στο Οχυρό Ρούπελ, θρυλικό μνημείο - σύμβολο του αγώνα των Ελλήνων στο έπος του «40,  στη Λίμνη Κερκίνη  μοναδικής  φυσικής ομορφιάς περιοχή,  λόγω της μεγάλης βιοποικιλότητας , στο χωριό  Άνω Πορόια Σερρών, όπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων κ. Δούκας μας υποδέχτηκε θερμά.  Στο γραφικό χωριό Άνω Πορόια πραγματοποιήθηκε στάση για φαγητό και ανάπαυση.

Τελικός προορισμός της εκδρομή ήταν οι Σέρρες και η επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου Βλάχων "Γεωργάκης Ολύμπιος". Εκεί μας υποδέχτηκε ο πρόεδρος κ. Γιώργος Ταρασης και ο αντιπρόεδρος κ Δήμος Βέρρος,  όπως και μέλη του Συλλόγου με τοπικά εδέσματα και τραγούδια.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Λαογραφικό  Μουσείο Βλάχων Σερρών, όπου εκτίθενται αντικείμενα ανεκτίμητης πολιτισμικής κληρονομιάς των Βλάχων.

Η εκδρομή έλαβε τέλος με μια βόλτα για καφέ στην Πόλη των Σερρών...

Ευχαριστούμε τα μέλη και τους συμμετέχοντες, καθώς και το ταξιδιωτικό γραφείο TSEAS TRAVEL που συντέλεσαν στην επιτυχία της εκδρομής.

 

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                                                        ΤΣΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής