breaking news Νέο

«Δωσ’ μου ένα όραμα ν’ αντισταθώ» : Μια δυνατή …«γροθιά» λόγου και μουσικής, κατά της έμφυλης βίας, με αφορμή την 25η ΝΟΕΜΒΡΗ

  • «Δωσ’ μου ένα όραμα ν’ αντισταθώ» : Μια δυνατή …«γροθιά» λόγου και μουσικής, κατά της έμφυλης βίας, με αφορμή την 25η ΝΟΕΜΒΡΗ
  • «Δωσ’ μου ένα όραμα ν’ αντισταθώ» : Μια δυνατή …«γροθιά» λόγου και μουσικής, κατά της έμφυλης βίας, με αφορμή την 25η ΝΟΕΜΒΡΗ

Μια ξεχωριστή βραδιά λόγου και μουσικής, δυνατών συγκινήσεων, μηνυμάτων και εντυπώσεων, παρακολούθησαν, το απόγευμα της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου 2023, στο Χώρο Τεχνών Βέροιας,  εκατοντάδες συμπολίτες μας, με αφορμή την ολοκλήρωση της θεματικής εβδομάδας του «Έρασμου» για την 25η Νοέμβρη – Διεθνή Μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η παράσταση με τίτλο «Δωσ’ μου ένα όραμα ν’ αντισταθώ», σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» με το Δήμο Βέροιας,  υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της διακεκριμένης μουσικού (Σοπράνο και Μαέστρου) Ελένης Αναγνώστου, μέσα από λογοτεχνικά αποσπάσματα και τραγούδια, έδωσε στο κοινό ισχυρά μηνύματα κατά της έμφυλης βίας, που λειτούργησαν ως ενεργά ερεθίσματα αφύπνισης αλλά και επαγρύπνησης, αναφορικά με την ευθύνη που έχουμε όλοι να προστατέψουμε κάθε θύμα ή εν δυνάμει θύμα κακοποίησης, με πνεύμα ενσυναίσθησης, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Μια κοινωνική μάστιγα, η θεματική της οποίας φιλοξενείται τόσο στη Μουσική όσο και στη Λογοτεχνία (ποίηση και πεζογραφία) και σε αυτή την καλλιτεχνική συνάφεια, με ιδιαίτερες πινελιές θεατρικότητας, οι συντελεστές της εκδήλωσης που διάβασαν και έπαιξαν, έδωσαν ανάγλυφα ένα πραγματικό όραμα αντίστασης απέναντι στην Έμφυλη Βία και τις κοινωνικές της επιπτώσεις που δεν πρέπει να αφήνουν κανέναν αδιάφορο!

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους του ΔΣ του «Έρασμου» η Πρόεδρος Γεωργία Φωστηροπούλου, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης. Προβλήθηκε επίσης ολιγόλεπτο βίντεο ταυτότητας – έργου του «Έρασμου» για τη 17ετή δράση του Συλλόγου. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν:

  • Η Σχολική Χορωδία Βέροιας και η Χορωδία του Π.Σ. «ΑΙΓΕΣ» Βεργίνας.
  • Η Ερμηνεύτρια και Μουσικός Μάγδα Θεοσίδου. 
  • Κείμενα διάβασαν οι: Ελένη Αμανατίδου,  Χριστίνα Καραλή, Ευδοξία Μανωλοπούλου, Φράξη Τζίμα, Όλγα Χειμωνίδου, Κλειώ Χατζοπούλου, Μίλτος Σαρρηγιαννίδης, Ντίνα Παντούλη και ο Σπύρος Καραγιάννης.  
  • Έπαιξε και χόρεψε η Δέσποινα Γιάγκογλου.
  • Κρουστά έπαιξε η Όλγα Αλεξίου.
  • Κιθάρα, ο Κωστής Χαλάτσης.
  • Κείμενά τους διάβασαν η Πόπη Φιρτινίδου και η Γιώτα Φωτιάδου – Μπαλαφούτη.

Η παράσταση έκλεισε με απονομή τιμητικών ενθυμίων από την Πρόεδρο του «Έρασμου» στην Ελένη Αναγνώστου αλλά και στη φιλοξενούμενη Μάγδα Θεοσίδου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής