breaking news Νέο

Μητροπολίτης Βεροίας προς Ιερείς : «Να εργάζεστε με ζήλο»

  • Μητροπολίτης Βεροίας προς Ιερείς : «Να εργάζεστε με ζήλο»
  • Μητροπολίτης Βεροίας προς Ιερείς : «Να εργάζεστε με ζήλο»

Το πρωί της Τρίτης, 28ης Νοεμβρίου, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια πραγματοποιήθηκε η μηνιαία Ιερατική Σύναξη της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Στην αρχή της συνάξεως ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας ενημέρωσε τους Ιερείς για θέματα υπηρεσιακής φύσεως και έδωσε οδηγίες για διοικητικά θέματα, ενώ ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, εκ μέρους του Γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας, ενημέρωσε τους Ιερείς για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων. 

Έπειτα ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, καλωσόρισε τους Ιερείς και τους προέτρεψε να συμμετάσχουν ενεργά τόσοι οι ίδιοι, όσο και οι συνεργάτες τους, στις εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Ιερά μας Μητρόπολη για την εορτή των Χριστουγέννων.

Παράλληλα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρώτη πανήγυρη της μνήμης του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου, που θα εορταστεί το βράδυ της Τετάρτης, 6ης Δεκεμβρίου, με την Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία που θα τελεστεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας με τη συμμετοχή όλων των μοναστικών αδελφοτήτων της Ιεράς Μητροπόλεως και ευσεβών πιστών.

Ακόμη, ο Ποιμενάρχης μας ανακοίνωσε ότι στην Ιερά Αγρυπνία θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Γερασίμου, το οποίο φυλάσσεται στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στο άβατο της Ιεράς Μονής, ενώ μοίρασε σε όλους τους Ιερείς την νέα έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως με την ασιατική ακολουθία της μνήμης του Οσίου Γερασίμου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής