breaking news Νέο

Κινητοποίηση έξω από το νοσοκομείο της Βέροιας

Κινητοποίηση έξω από το νοσοκομείο της Βέροιας

Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής 48ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου έξω από το Νοσοκομείο Βέροιας για την υπεράσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Να σημειωθεί ότι ανάλογη κινητοποίηση είχε πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29/11 έξω από το νοσοκομείο της Νάουσας.

Την πρωτοβουλία είχε το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας, η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της Ημαθίας, καθώς και πρωτοβάθμια σωματεία της περιοχής, καθώς και σωματεία συνταξιούχων Βέροιας και Νάουσας.

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν οι: Γιώργος Καρτσιούνης, Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών και ο Ηλίας Νοβάκης, Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Βέροιας, ο Γιάννης Διάκογλου εκ μέρους του Σωματείου Συνταξιούχων Νάουσαςς και ο Σάκης Τσίτσης από το Εργατικό Κέντρο Ημαθίας «Γεώργιος Βουτυράς». Αναφέρθηκαν τόσο στα ιδιαίτερα προβλήματα στην Ημαθία στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, όσο και στα γενικότερα ολόκληρης της χώρας υπογραμμίζοντας ότι: «Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις , όπως και η σημερινή της ΝΔ , υποβαθμίζουν τα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας της χώρας και του νομού μετατρέποντας τα σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.Την ίδια ώρα οι ιδιωτικές κλινικές, μικροβιολογικά κέντρα, κέντρα αιμοκαθάρσεων , αποκατάστασης κα φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια αποδεικνύοντας ότι για να βρει την υγειά του κάποιος με χαμηλό εισόδημα σήμερα χρειάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη.Για εμάς η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό»

Τα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν:

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό και ασθενοφόρα .

Να μην συγχωνευτεί, κλείσει κανένα τμήμα, καμία κλινική, κανένα νοσοκομείο. Ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, με λειτουργία όλων των κλινικών και επαναλειτουργία όσων είναι αναγκαίο.

Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας , με 24ωρη λειτουργία με σκοπό την πρόληψη .

Ενίσχυση και λειτουργία των αγροτικών ιατρείων στα χωριά.

Ενίσχυση του ΕΟΠΥ και του τμήματος Τεχνικής επιθεώρησης Εργασίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής