breaking news Νέο

Στέργιος Διαμάντης : «Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει τις ΔΕΥΑ!»

Στέργιος Διαμάντης : «Η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει τις ΔΕΥΑ!»

Δυσάρεστα νέα μας μετέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας, Στέργιος Διαμάντης, τα οποία σηματοδοτούν το τέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αυτό ξεκίνησε με την κατάργηση των «νομαρχιών» το 2010, με τον «Κλεισθένη»!

Ο κ. Διαμάντης μας είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει σχέδιο νόμου στη Βουλή, με το οποίο οι σημερινές ΔΕΥΑ θα γίνουν υποκαταστήματα μιας κεντρικής διοίκησης σε επίπεδο περιφέρειας. Έτσι καταργείται η δυνατότητα των τοπικών διοικήσεων να χαράξουν τη δική τους πολιτική, όπως συμβαίνει σήμερα με τις περιφερειακές ενότητες, που είναι «κομπάρσοι» στην παντοδυναμία των περιφερειαρχών. Οι προμήθειες θα γίνονται σε περιφερειακό επίπεδο, ενώ η γραφειοκρατία που θα δημιουργηθεί, θα αναγκάσει τις ΔΕΥΑ να μην μπορούν να παρεμβαίνουν σε βλάβες άμεσα. Ο κ. Διαμάντης δήλωσε στην ΗΜΕΡΙΣΙΑ ότι σήμερα Παρασκευή θα συνεδριάσει το δ.σ .της ΔΕΥΑΒ. Ο ίδιος έχει ενημερώσει τους τοπικούς βουλευτές, ενώ θα συγκαλέσει σύσκεψη, στην οποία θα παραβρεθούν οι δήμαρχοι και οι πρόεδροι των ΔΕΥΑ της Ημαθίας.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζει και η ΕΔΕΥΑ( Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης). Δυσάρεστες εξελίξεις ,που περιορίζουν την ευελιξία κινήσεων στην πιο σπουδαία επιχείρηση κάθε δήμου, αφού αφορά το βασικό καταναλωτικό αγαθό των δημοτών τους.

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής