breaking news Νέο

Στέφανος Νταούκας ; «Τα μεγάλα κέρδη αποκαλύπτουν το πάρτι σε βάρος των παραγωγών συμπύρηνου»

Στέφανος Νταούκας ; «Τα μεγάλα κέρδη αποκαλύπτουν το πάρτι σε βάρος των παραγωγών συμπύρηνου»

Δριμεία επίθεση εξαπολύει το μέλος της Εθνικής Επιτροπής βιομηχανικού ροδάκινου & αχλαδιού Στέφανος Νταούκας. Πιο συγκεκριμένα, σε δήλωσή του αναφέρει:

«Τα μεγάλα κέρδη αποκαλύπτουν το πάρτι σε βάρος των παράγωγων βιομηχανικού ροδάκινου. Ακόμη μια φορά δικαιώνεται η θέση μας για δίκαιες τιμές στα 50 λεπτά το κιλό τουλάχιστον..! Το δημοσίευμα και η δήλωση του ιδιοκτήτη της κονσερβοποιίας "Δαναΐς" στην εφημερίδα "Ύπαιθρο Χώρα" αποτελεί μνημείο υποκρισίας στα "δάκρυα" της βιομηχανίας κομπόστας βιομηχανικού ροδάκινου».

Η δήλωση Νταούκα έρχεται από δημοσίευμα στο οποίο ο Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, μια από τις πλέον εμβληματικές μορφές της ελληνικής κονσερβοποιίας, αναφέρεται σε νέα επένδυση που αφορά τη δημιουργία μιας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής μεταλλικών κουτιών από λευκοσίδηρο.

Υπετριπλασιάστηκαν τα κέρδη της κονσερβοποιίας

Στο ίδιο δημοσίευμα για την αναφέρονται τα εξής: «Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις (Σ.Σ. της “Δαναΐς”), ο κύκλος εργασιών ανήλθε την περσινή χρονιά σε 34,023 εκατ. ευρώ, έναντι 25.813 εκατ. ευρώ το 2021, σημειώνοντας αύξηση 31,8%. Πέρα από τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων της, απόρροια του ανεβασμένου κόστους παραγωγής, σημαντικό ρόλο στην επίδοση αυτή έπαιξαν και οι εξαγωγές που πραγματοποίησε η εταιρεία στις ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, τα κέρδη της υπερτριπλασιάστηκαν, με το αποτέλεσμα προ φόρων και τόκων να διαμορφώνεται στα 12,397 εκατ. ευρώ, από 3,598 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, και μετά τους φόρους στα 9,768 εκατ. ευρώ, έναντι 2,825 εκατ. ευρώ το 2021. Εξάλλου, ο δείκτης αποδοτικότητας των ιδίων κεφαλαίων της αναρριχήθηκε στο 48,18%, από 18,69% στη χρήση του 2021».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής