breaking news Νέο

Ο.Αποστόλου : «Έχουμε μία κυβέρνηση που δεν διαβουλεύεται καθόλου, ούτε με την κοινωνία, αλλά ούτε και η ίδια κυβέρνηση τα έχει συζητήσει πριν τ’ αποφασίσει ο πρωθυπουργός»

Ο.Αποστόλου : «Έχουμε μία κυβέρνηση που δεν διαβουλεύεται καθόλου, ούτε με την κοινωνία, αλλά ούτε και η ίδια κυβέρνηση τα έχει συζητήσει πριν τ’ αποφασίσει ο πρωθυπουργός»

Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή του Αλέκου Χατζηκώστα «Λόγια σταράτα» έδωσε η Ολυμπία Αποστόλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, την Παρασκευή 1 Δεκέμβρη.

Απαντώντας για τα συμπεράσματα από τις εκλογές (βουλευτικές και τοπικές), τόνισε : «Είμαστε συνολικά ευχαριστημένοι. Οι βουλευτικές βρήκαν το ΠΑΣΟΚ στην όχθη των νικητών με τα ποσοστά του αυξημένα κατά 50%. Αυτοί που μας απευθύνονταν προεκλογικά με το ποιον θα συνεργαστούμε, ήταν εκτός τόπου και χρόνου, ενώ εμείς που λέγαμε ούτε με τον έναν, ούτε με τον άλλον, ήμασταν αυτοί που είχαμε δίκιο. Η επιλογή μας αυτή δικαιώθηκε στην κάλπη. Στις δεύτερες εκλογές καταφέραμε να κρατήσουμε την αύξησή μας. Η άνοδός μας δεν ήταν τυχαία, ήταν οργανική..Στις αυτοδιοικητικές η κατάσταση ήταν πιο περίεργη, ιδιαίτερα στις δημοτικές. Κάναμε την επιλογή να δώσουμε χρίσμα σε ελάχιστες περιπτώσεις γι’αυτό και είναι πιο δύσκολο να κάνεις μία αξιολόγηση. Στο δεύτερο γύρο πετύχαμε σημαντικές νί,κες. Π.χ μία περιφέρεια επιπλέον στη Θεσσαλία και η νίκη του Χ. Δούκα στην Αθήνα, που δείχνει ότι υπάρχει η διάθεση αλλαγής».

Σε τοπικό επίπεδο σχετικά με τις εκλογές αυτές υπογράμμισε : «Στην Κ. Μακεδονία υπάρχει απόλυτη κυριαρχία της Ν.Δ, είναι κατάκτηση για εμάς ότι ήμαστε δεύτεροι, ως αποτέλεσμα της δράσης μας. Βγήκαν στα Δ.Σ και αρκετοί δικοί μας σύμβουλοι και αυτό θα δούμε πως θα το αξιοποιήσουμε».

Σχετικά με τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης της Ν.Δ σημείωσε : «Η κυβέρνηση πήγε σε εκλογές, λέγοντας τελείως διαφορετικά πράγματα από αυτά που είχε σκοπό να κάνει. Ήρθε η ώρα να κρίνουμε τις κυβερνήσεις με βάση τις υποσχέσεις τους. Εμάς κατηγορούσαν προεκλογικά, αλλά φαίνεται πως το πρόγραμμα της Ν.Δ ήταν ν’ αλλάξει τον τρόπο φορολογίας μετεκλογικά των επαγγελματιών με τρόπο οριζόντιο και άδικο, που σημαίνει ότι είχε κρυφή ατζέντα εξ’ αρχής. Έχουμε μία κυβέρνηση που δεν διαβουλεύεται καθόλου, ούτε με την κοινωνία αλλά ούτε και η ίδια κυβέρνηση τα έχει συζητήσει πριν τ’ αποφασίσει ο πρωθυπουργός».

Για την ακρίβεια τόνισε ότι «είναι το νούμερο ένα ζήτημα που απασχολεί τα νοικοκυριά. Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση παριστάνει ότι προσπαθεί να πιέσει τις αλυσίδες τροφίμων και μας ανακοινώνει πρόστιμα που επιβλήθηκαν παλιότερα, χωρίς να κάνει κάτι δραστικό. Εμείς προτείναμε π.χ να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά ως μέτρο ανακούφισης. Υπάρχει κερδοσκοπία σε πολλά στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το κόστος των παραγωγών ανεβαίνει, ενώ οι τιμές που λαμβάνουν όχι και σε εμάς στο ράφι μας κάνουν λόγο για αυξημένο κόστος ως αιτία της αύξησης των τιμών. Δεν είναι εύκολα να λυθεί, αλλά χρειάζεται διαφάνεια. Το κόστος διαβίωσης είναι πολύ πιο συνολικό στην Ελλάδα. Έτσι π.χ για την υγεία μας, το ενοίκιο μας πληρώνουμε πολύ περισσότερα απ’ ό,τι πληρώνουν σε άλλες χώρες. Είναι δομικά χαρακτηριστικά που η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτε, αντίθετα φροντίζει ν’ ανεβαίνει διαρκώς το κόστος διαβίωσης. Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις».

Για τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ 2ο κόμμα σχολίασε : «Είναι μία κατάσταση που μας ευχαριστεί, αλλά δεν ξεχνάμε ότι αυτές είναι μία φωτογραφία της στιγμής. Είναι ένα εργαλείο, για να δεις πως αντιλαμβάνεται ο κόσμος τις εξελίξεις. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια συμβαίνει αυτό. Είμαστε το κόμμα που μπορεί πραγματικά να γίνει ένας εναλλακτικός πόλος απέναντι στη συντηρητική κυβέρνηση, και που μπορεί να κάνει  ουσιαστική αντιπολίτευση, που να φέρνει τη Ν.Δ σε δύσκολη, απολογητική θέση για τις επιλογές της, που δεν το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη περίοδο. Με τις προτάσεις μας εκτός από αντιπολίτευση θέλουμε να δείξουμε ότι έχουμε και δικές προτάσεις διακυβέρνησης».

Για το ζήτημα της επιστολικής ψήφου τόνισε : «Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Το πολιτικό σύστημα θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της νέας γενιάς, που έφυγε στο εξωτερικό και αυτών που δουλεύουν σεζόν. Αν είναι μία λύση να ψηφίσουν, είναι κάτι θετικό. Όμως ο πρωθυπουργός το ανακοίνωσε τόσο πρόχειρα, ενώ με μυστικοπάθεια ετοιμάστηκε. Ακόμα και το καλοκαίρι ο πρωθυπουργός είχε αποκλείσει ότι θα ισχύσει η επιστολική ψήφος στις ευρωεκλογές. Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα γίνουν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, χωρίς να επηρεαστεί το αποτέλεσμα».

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων σημείωσε : «Αν το αφήσουμε στην κυβέρνηση, δεν θα καταλήξουμε πουθενά. Φαίνεται ότι θέλουν να ελέγξουν την ιστορία. Δεν κάναμε το πιο απλό, να βάλουμε τη λίστα της ΕΥΠ με τη λίστα του prodetor και να δούμε αν ταυτίζεται. Η μόνη έρευνα που φαίνεται να προχωρά, είναι σε επίπεδο Ε.Ε., αλλά εκεί δεν μπορούν να γίνουν πολλά σε επίπεδο δικαιοσύνης».

Για το Παλαιστινιακό και τις ιδιαίτερες σχέσεις που είχε το ΠΑΣΟΚ με τον Αραφάτ τόνισε : «Οι δεσμοί με τον Παλαιστινιακό λαό παραμένουν ισχυροί. Η Γάζα είναι υπό την ηγεσία της Χαμάς, που δεν έχει καμία σχέση με τον Αραφάτ και τη Φατάχ, που είχε σοσιαλιστικά χαρακτηριστικά. Αυτή είναι ένα παρακλάδι του ισλαμικού κράτους και έχει σκληρά ισλαμικά χαρακτηριστικά. Δε δικαιολογεί σε κανένα επίπεδο την καταπίεση που υφίσταται ο Παλαιστινιακός λαός, ούτε την επίθεση που έχει εξαπολύσει η Ισραηλινή κυβέρνηση. Η Ελλάδα θα πρέπει να στέκεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο σημείο ότι ναι,, το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά οποιοσδήποτε πόλεμος υπάγεται σε κανόνες, που πρέπει να τηρούνται και να μην είσαι ανεξέλεγκτος.
 

Τέλος κατέληξε σε σχολιασμούς με αφορμή το θάνατο του Β. Βασιλικού ότι «ήταν ένας εμβληματικός Έλληνας συγγραφέας, ένας πολιτικός που ταυτίστηκε με το χώρο της αριστεράς. Είναι μία πολύ μεγάλη απώλεια για τα ελληνικά γράμματα και την ελληνική πολιτική».  Ενώ για τον Κίσινγκερ σημείωσε ότι «είναι ένας άνθρωπος, που σε μεγάλο βαθμό  είναι υπεύθυνος για τον τρόπο που η δύση ξεπέρασε τα όρια πολλές φορές στις σχέσεις της με τον υπόλοιπο κόσμο. Και ο ίδιος ο Κλίντον στην επίσκεψη στη Ελλάδα είχε αναφερθεί για τις σχέσεις με τη χούντα και είχε ζητήσει συγνώμη».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής