breaking news Νέο

Ειδικό δημοτικό σχολείο Βέροιας : Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία

Ειδικό δημοτικό σχολείο Βέροιας : Δράσεις για την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία

Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας με αφορμή την Παγκόσμια  Ημέρα Ατόμων  με Αναπηρία στις  3 Δεκέμβρη, ανοίγει  μια ζεστή αγκαλιά σε δεκάδες μαθητές Δημοτικών σχολείων της περιοχής  μας που μας επισκέπτονται, όχι μόνο τώρα αλλά και όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

       Οι συναντήσεις μας με τους μαθητές των τυπικών σχολείων περιέχει ενημέρωση κ, γνωριμία για το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου μας και ευαισθητοποίηση με διαδραστικό τρόπο για τις μορφές αναπηρίες, τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, με υπεύθυνες την  Κοινωνική Λειτουργό και την Ψυχολόγο του σχολείου μας.

       Μέσα από τις βιωματικές  δράσεις μας αποσαφηνίζεται  η αναγκαιότητα ισότιμης  πρόσβασης  όλων των μαθητών με αναπηρία στην εκπαίδευση ,  στη καλλιέργεια  αποδοχής της διαφορετικότητας, σεβασμού των  κοινωνικών διευκολύνσεων (χώροι στάθμευσης κά) και  καταπολέμησης κάθε είδους διακρίσεων . Οι μαθητές με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους ανταποκρίνονται  με  θετική διάθεση σε αυτή τη προσέγγιση προσφέροντας δώρα, αφίσες , χαμόγελα, υποστήριξη και αγάπη, δίνοντας πολύ χαρά στους μαθητές μας.

Ευχαριστούμε θερμά για την συνεργασία μας,  τους εκπαιδευτικούς και μαθητές από τα: 1ο  και 2ο Δημοτικά Σχολεία  Μελίκης, Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Γεωργίου και  2ο, 4ο , 7ο Δ.Σ. Βέροιας.

Το σχολείο μας επίσης, συμμετέχει κάθε χρονιά σε προγράμματα συνεκπαίδευσης  των μαθητών μας, με μαθητές τάξεων του συστεγαζόμενου  8ο Δ.Σ.  σε κοινωνικές και γνωστικές δεξιότητες. Το περσινό συνεκπαιδευτικό μας πρόγραμμα μας κοινοποιήθηκε στο  Υπουργείο Παιδείας στην εκδήλωση προβολής δράσεων για την ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΑΣ : ΕΙΜΑΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ, ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ…!!!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής