breaking news Νέο

Απ. Βεσυρόπουλος : «Προστασία των αδύναμων πολιτών με οφειλές και βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού»

Απ. Βεσυρόπουλος : «Προστασία των αδύναμων πολιτών με οφειλές και βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού»

Από το βήμα της Βουλής, ο Πρόεδρος της  Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και Βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την προστασία των ευάλωτων δανειοληπτών και οφειλετών.

 

Ο κ. Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι με την βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού υπάρχει η δυνατότητα μεγαλύτερου κουρέματος των ρυθμίσεων που μπορεί να φτάνει έως και το 28% ενώ ξεκαθαρίζεται ότι η ρύθμιση θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτή από όλους ( Τράπεζες, Κράτος και funds). Θεσπίζονται επίσης κανόνες για τις εταιρείες διαχείρισης δανείων που αναλαμβάνουν την υποχρέωση να παρέχουν ενημέρωση στους δανειολήπτες, μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα, για: α) το ύψος της οφειλής, β) το ιστορικό των πληρωμών, γ) τις δόσεις και δ) το επιτόκιο της ρύθμισης.

 

Ο κ. Βεσυρόπουλος χαρακτήρισε θετική τη ρύθμιση με την οποία επεκτείνονται οι συναλλαγές μέσω του συστήματος άμεσων πληρωμών IRIS για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους. Σε αυτή την περίπτωση, τα χρήματα θα μεταφέρονται άμεσα στους λογαριασμούς ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων χωρίς να υπόκεινται σε τραπεζικές προμήθειες και χρεώσεις. Ο βουλευτής Ημαθίας, αναφέρθηκε επίσης στη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους την τελευταία τετραετία, επισημαίνοντας ότι:

 

- Το σχέδιο ΗΡΑΚΛΗΣ, που ενεργοποίησε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μείωσε κατά 13 δισεκατομμύρια ευρώ τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες.

 

«Οι λύσεις στα δύσκολα προβλήματα δεν προκύπτουν μέσα από το λαϊκισμό και τις ανέφικτες προτάσεις. Οι λύσεις προκύπτουν μεθοδικά, με μελέτη , ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα. Αυτό το δρόμο ακολουθεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και 4 χρόνια , έχοντας την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών .Μια εμπιστοσύνη που ανανεώθηκε πρόσφατα και επιβεβαιώνεται καθημερινά», τόνισε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής