breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε στη Βέροια η ποιητική συλλογή του Χρήστου Τουμανίδη «Ποίηση σιωπώσα»

Παρουσιάστηκε στη Βέροια η ποιητική συλλογή του Χρήστου Τουμανίδη «Ποίηση σιωπώσα»

Η νέα ποιητική συλλογή του Χρήστου Τουμανίδη «Ποίηση Σιωπώσα», παρουσιάστηκε στο  «Εκτός χάρτη  το απόγευμα του Σαββάτου 2/12 στη Βέροια σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ και οι εκδόσεις Έναστρον.

 Πρόκειται για μία ποιητική συλλογή που ο ποιητής Χρήστος Τουμανίδης, «συνομιλεί» με είκοσι ζωγραφικά έργα του Κώστα Ευαγγελάτου.

Την έναρξη και τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο ποιητής Δημήτρης Γ. Παπαστεργίου που διάβασε και ποιήματα του βιβλίου.

Επίσης ο φιλόλογος, ποιητής και ηθοποιός Ελευθέριος Κορυφίδης διάβασε ποιήματα του βιβλίου.

Ο φιλόλογος, κριτικός, υποψήφιος διδάκτωρ, Βασίλης Πετικάς, που ήρθε από την Αθήνα για την παρουσίαση, κατέθεσε με γλαφυρό αλλά κα επιστημονικό τρόπο τις σκέψεις του για τον ποιητή Χρήστο Τουμανίδη και τον τρόπο που συνδιαλέγεται με την ζωγραφική τέχνη του εικαστικού Κώστα Ευαγγελάτου τονίζοντας: «Η ποιητή συλλογή γράφτηκε το ασφυκτικό διάστημα της βουβής πανδημίας όταν ο Χρήστος Τουμανίδης αναζήτησε όχι μόνο τρόπους έκφρασης στο πεδίο του λόγου αλλά και τρόπους συλλογικής έκφρασης για καλλιτεχνικό επίπεδο. Έχοντας στη διάθεσή του μια σειρά εικαστικών αναπαραστάσεων συλλαμβάνει την ιδέα να αναμετρηθεί με την σιωπηλή ποίηση των ζωγραφικών έργων μεταφέροντας στο χαρτί τις υπαρξιακές αγωνίες, τους φόβους και τα άγχη που βιώνει η εσωστρεφής ευαίσθητη καλλιτεχνική ύπαρξη μέσα στην ασφυκτική αστική πραγματικότητα ....»

Στο τέλος, ο ίδιος ο ποιητής μίλησε για τη νέα του συλλογή και πως έφτασε να γίνει βιβλίο και απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής