breaking news Νέο

Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ σήμερα Τετάρτη 06-12-2023 από ώρα 11:00 μέχρι 14:30

Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ σήμερα Τετάρτη 06-12-2023 από ώρα 11:00 μέχρι 14:30

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ (ΠΟΕ-ΔΕΥΑ), καλεί τα Σωματεία και τους εργαζόμενους όλης της χώρας, σε πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη 06-12-2023 από ώρα 11:00 μέχρι 14:30, με μόνο αίτημα να μην κατατεθεί το Νομοσχέδιο που χαρίζει τα νερά στους ιδιωτικούς ομίλους.

                Αφορμή για την παραπάνω κινητοποίηση είναι τα ξαφνικά και αναιτιολόγητα δημοσιεύματα – πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει και αναφέρονται σε νέο Νομοθετικό σχέδιο της Κυβέρνησης, βάση του οποίου ετοιμάζει την κατάργηση και συγχώνευση των ΔΕΥΑ. Το Νομοσχέδιο αλλάζει τελείως τον χαρακτήρα και τη στρατηγική της πολιτικής για το νερό στη χώρα μας. Ο νέος Νόμος αν ψηφιστεί, ουσιαστικά δημιουργεί τις προϋποθέσεις ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των νερών και μάλιστα σε λίγους εκλεκτούς της. Ότι ακριβώς έκανε και με την ενέργεια στη χώρα μας, την οποία παρέδωσε σε πέντε πάροχους οι οποίοι κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος του κόσμου και μάλιστα με τις ευλογίες της. Το ζούμε όλοι μας.

                Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του περασμένου Μαρτίου, ενάντια στο τότε Νομοσχέδιο για τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας και υδάτων, το οποίο στόχευε και πάλι στο ξεπούλημα των νερών σε ιδιώτες. Η Κυβέρνηση, οι Υπουργοί και οι τοπικοί Βουλευτές διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους και μας διαβεβαίωναν ότι τα νερά δεν πωλούνται. Παρά τις διαβεβαιώσεις η σημερινή Κυβέρνηση ετοιμάζει νέο Νομοσχέδιο για να δώσει και τα νερά σε ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουμε κάθε αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν αποδεδειγμένα προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες και στη χώρα.

Η στάση εργασίας θα γίνει την ίδια ώρα που θα πραγματοποιείται η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΔΕΥΑ με τον αρμόδιο Υπουργό για το θέμα αυτό στην Αθήνα. Παράλληλα με την κινητοποίηση, το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΒέροιας στις 11:30, θα καταθέσει ψήφισμα για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βέροιας και το οποίο θα παραδοθεί στον Δήμαρχο Βέροιας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής