breaking news Νέο

Ν.Καρανικόλας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας : «400 εκ. παραπάνω βάρη στους δήμους το 2024»

  • Ν.Καρανικόλας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας : «400 εκ. παραπάνω βάρη στους δήμους το 2024»
  • Ν.Καρανικόλας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας : «400 εκ. παραπάνω βάρη στους δήμους το 2024»

Με υπηρεσιακά θέματα, όπως προβλέπει άλλωστε η νομοθεσία, συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, το απόγευμα της Τρίτης 5ης Δεκεμβρίου. Τα ενδιαφέροντα ήταν στα προ ημερησίας διάταξης θέματα.

Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του δημάρχου, Νικόλα Καρανικόλα, στα βάρη που θα κληθούν να σηκώσουν παραπάνω οι δήμοι το 2024, που αγγίζουν τα 400 εκ.ευρώ, με τα κοινόχρηστα έξοδα να αυξάνονται κατακόρυφα, όπως έγινε και το 2022 και το 2023. Φλέγον ζήτημα επίσης  η συγχώνευση των ΔΕΥΑ της χώρας, μία σε κάθε περιφέρεια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην παροχή υπηρεσιών προς τους δημότες τους, αφού ο διευθυντής της θα είναι στην περίπτωσή μας στη...Θεσσαλονίκη. Ακόμη είπε ότι η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ζήτησε το χώρο της σχολής για 25 χρόνια, για να το εντάξει σε ενεργειακό πρόγραμμα. Οι δόκιμοι την πρώτη χρονιά έχουν έξοδο της Τετάρτη, ενώ του χρόνου με τη νέα σειρά οι έξοδοι θα είναι δύο την βδομάδα. Ο κ.Καρανικόλας ζήτησε από τον Εμπορικό Σύλλογο να εξετάσει το θέμα να λειτουργούν και το απόγευμα της Τετάρτης για τις ανάγκες των δοκίμων.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ έκανε αναφορά στις 15 ΔΕΥΑ που θα λειτουργήσουν στη χώρα, σύμφωνα με σχέδιο νόμου που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση (13 σε κάθε περιφέρεια και δύο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη), με ό,τι αυτό σημαίνει, όπως προαναφέραμε, στις τοπικές παροχές ύδρευσης και αποχέτευσης σε κάθε μικρό δήμο, αφού τις τιμές θα τις καθορίζει ουσιαστικά η κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για τη σχολή δοκίμων αστυφυλάκων, ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν είναι πανάκεια η λειτουργία της σχολής. «Κάποιοι τολμούν όμως να πουν ότι δεν υπήρξε ούτε θετικό βήμα με τη λειτουργία της», κατέληξε.

Σε ερώτηση του Στέλιου Δάγγα για τηβλάβη που υπάρχει στο κλειστό κολυμβητήριο της Νάουσας, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστό, ο δήμαρχος ανέφερε ότι υπήρξε αντικατάσταση του λέβητα, αφού ο παλιός ήταν επικίνδυνος.

Ακολούθησε η ημερήσια διάταξη με τα τυπικά θέματα, όπως αναφέραμε. Σημαντικές οι απουσίες των δημοτικών συμβούλων που καταγράφηκαν στη συνεδρίαση, που έγινε με τηλεδιάσκεψη. 

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Δ.Σ. Νάουσας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής