breaking news Νέο

Κ. Σκανδαλίδης από τη Βέροια : «Το ΠΑΣΟΚ έχει σταθερή άνοδο και κάποια στιγμή θα κάνει το άλμα»

Κ. Σκανδαλίδης από τη Βέροια : «Το ΠΑΣΟΚ έχει σταθερή άνοδο και κάποια στιγμή θα κάνει το άλμα»

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Εληά» στη Βέροια η Ολομέλεια της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ημαθίας, με καλεσμένο ομιλητή το βουλευτή Κώστα Σκανδαλίδη. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην Ολομέλεια της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ημαθίας, Σάββας Τσιχλακίδης, άνοιξε τη διαδικσία, καλωσορίζοντας τους παριστάμενους, απευθύνοντας ταυτόχρονα σύντομο χαιρετισμό.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθηναν ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΠΑΣΟΚ με το συνδυασμό «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου και ο πρώην νομάρχης Ημαθίας Ανδρέας Βλαζάκης.

Πριν ξεκινήσει την ομιλία του, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν και στους δεσμούς που τον συνδέουν με την οργάνωση του Κινήματος στην Ημαθία και με πολλά ιδρυτικά στελέχή της, που δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή.

Παρουσιάζοντας το ιδεολογικό στίγμα και την κατάσταση σε γενικές γραμμές στο κόμμα, ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε ότι : «Το ΠΑΣΟΚ προσμένει την πολιτική του ανάκαμψη και πορεία του προς τις Ευρωεκλογές. Οι βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές έδειξαν ότι κάτι κέρδισε από αυτή την ιστορία. Εμείς έχουμε μία σταθερή άνοδο, που κάποια στιγμή πρέπει να γίνει ένα άλμα και αυτό θα εξαρτηθεί από τις συγκυρίες, είτε πριν, είτε μετά τις ευρωεκλογές. Ο στόχος δεν είναι απλά να γίνουμε δεύτερο κόμμα, αλλά να διαμορφώσουμε ένα κόμμα που ο ελληνικός λαός να μπορεί να ακουμπήσει πάνω του, γιατί έχουμε πλούσια εμπειρία και μεγάλη ιστορία. Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής δεν επιστρέφει ως κομπάρσος, αλλά ως ανταγωνιστής. Με μία γενιά στελεχών μπροστά στις καταιγιστικές εξελίξεις, σε παγκόσμιο επίπεδο, το ΠΑΣΟΚ είναι ξανά όρθιο, είναι ισχυρό και δεν μπορεί να το σταματήσει τίποτα. Θα νικήσουμε, γιατί είμαστε μία αξιόπιστη πρόταση απέναντι στην κυβερνητική παράταξη».

Αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις τόνισε : «Η χώρα ζει στιγμές και βιώνει πράγματα που δεν της αξίζουν. Η νεοδεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μία σκληρή δεξιά, που δεν την υποτιμούμε, γιατί ουσιαστικά οικοδομεί πάνω σε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών, ανασφαλή κάτω από τη μάστιγα της ακρίβειας και φοβική απέναντι σε όλα συμβαίνουν γύρω μας, που αρκείται στα λίγα και δήθεν σίγουρα και αποδέχεται τις επιδοματικές πολιτικές» και χαρακτήρισε αλαζονεία την απροκάλυπτη προεκλογική επιχείρηση χειραγώσησης της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης από τον πρωθυπουργό, όχι μόνο θεσμικής αλλά και αναχρονιστικής, σημειώνοντας πως τελικά αυτό του στοίχισε όχι μόνο στις περιφερειακές εκλογές, αλλά και στο Δήμο της Αθήνας, και αυτό, όπως είπε, πρέπει να γίνει σε όλη τη χώρα.

Τόνισε ακόμα πως πρέπει να κερδηθούν τρεις δυνάμεις: Οι δυνάμεις της νέας γενιάς που ριζοσπαστικοποιείται και θέλει να διεκδικήσει αυτό που της ανήκει, ενώ τώρα βλέπει μπροστά της έναν τοίχο. Να κερδηθεί το ρεύμα των πολιτικοποιημένων που έχουν άμεση σχέση με την πολιτική και μπορούν να κρίνουν τις εξελίξεις και αυτούς που ψάχνουν τον πολιτικό βηματισμό τους, ώστε να συσπειρώσει ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι : «Εμείς παρακολουθούμε με σεβασμό τις εξελίξεις, δεν επιχαίρουμε, όπως πράττει αλλαζονικά το κόμμα της Ν.Δ., απέναντι σε ένα κόμμα που έχει προοδευτική βάση και θέλουμε να συνομιλήσουμε και να ανοίξουμε διαύλους επικοινωνίας με κάθε προοδευτικό χώρο».

Κλείνοντας την ομιλία του, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη δυναμική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στα πράγματα, τονίζοντας πως: «Θέλουμε να αναβιώσει η παράταξη που είναι πιστή στις ρίζες της».

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τα μέλη του Κινήματος που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής