breaking news Νέο

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας : Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των επικουρικών κ εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ

Εργατικό Κέντρο Ημαθίας : Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα των επικουρικών κ εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ

Καλούμε το κάθε σωματείο, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και βιοπαλαιστές αγρότες, τη νεολαία να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους επικουρικούς εργαζόμενους και λοιπούς συμβασιούχους  στα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας αλλά και σε όλες τις δομές Υγείας του Νομού ( πχ ΕΚΑΒ, ΚΥ) , με μαζική συμμετοχή στις στάσεις εργασίας  αύριο Παρασκευή 8 Δεκέμβρη στις 10:30 έξω από το Νοσοκομείο Βέροιας και στις 10:00 έξω από το Νοσοκομείο  Νάουσας.

Τη στιγμή που οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τις «επενδυτικές βαθμίδες», τους «δημοσιονομικούς στόχους» κ.α συνεχίζονται, αποκαλύπτεται ακόμα καλύτερα η σημασία τους για το λαό και τους υγειονομικούς .

Και αυτό γιατί την ώρα που υπηρετούν 20.000 συμβασιούχοι στα νοσοκομεία της χώρας και του νομού μας, την ώρα που οι ανάγκες είναι τεράστιες και οι ελλείψεις μεγάλες η κυβέρνηση προκλητικά διατηρεί στην ανασφάλεια αυτό το μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων στις μονάδες Υγείας που είναι απαραίτητο για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών  !

Υπάρχει εμπαιγμός και κοροϊδία . Οι επικουρικοί ανανεώνονται για έξι μήνες, οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές για δύο μήνες , οι συνάδελφοι που ήρθαν προς αποκατάσταση των ανεμβολίαστων για τρεις μήνες , ενώ για τους εργαζόμενους με σύμβαση ΟΑΕΔ , δεν προβλέπεται τίποτα καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους τον Φεβρουάριο του 2024!

Αντί να μπαίνει σε προτεραιότητα η ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας με προσωπικό, που αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα της λειτουργίας τους και να χρηματοδοτηθεί από το κράτος, επικρατεί το κριτήριο των "αντοχών της οικονομίας" αλλά εις βάρος των εργαζομένων και όχι των Ομίλων της ιδιωτικής υγείας, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Αυτά είναι τα κριτήρια που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ , αλλά και όσοι έχουν κυβερνήσει τη χώρα διαχρονικά , οι οποίοι χρόνο το χρόνο ξηλώνουν και υποβαθμίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

 

 

Η υπόθεση της Υγείας είναι υπόθεση όλου του λαού

Κάνουμε και δική μας υπόθεση τα αιτήματα των Υγειονομικών και παλεύουμε για:

  • Άμεση παράταση των συμβάσεων ΟΛΩΝ των συμβασιούχων στις δημόσιες μονάδες Υγείας (επικουρικοί, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, "τριμηνίτες" επικουρικοί που είχαν προσληφθεί κατά εφαρμογή του άρθρου 50 του Ν. 4825/2021, ειδικευόμενοι νοσηλευτές, εργαζόμενοι μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ "4.000 στην Υγεία" και προγράμματος για μακροχρόνια ανέργους, μέσω ΕΟΔΥ) για ένα τουλάχιστον έτος και με νομοθετική ρύθμιση να μονιμοποιηθούν με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.
  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά 13ου - 14ου μισθού με άμεση καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016-17.
  • Επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και το ΕΚΑΒ και αύξησή του στο ύψος του νοσοκομειακού επιδόματος. Ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες.
  • Καμία υποβάθμιση κλινικών που είναι απαραίτητες για την εξασφάλιση της Υγειονομικής περίθαλψης του λαού . Όχι στη λειτουργία των νοσοκομείων με ιδιωτικονομικά κριτήρια που τα βάζει στη ζυγαριά κόστους- οφέλους με το σύστημα των drg.

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΣΤΙΣ 10:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΣΤΗ ΝΑΟΥΣΑ ΣΤΙΣ 10:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής