breaking news Νέο

Δύο μήνες τραγωδίας! -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Δύο μήνες τραγωδίας!  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Δύο μήνες συμπληρώθηκαν από τότε πουν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το νέο μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αφήνοντας πίσω του μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 νεκρούς, 7.000 νεκρά παιδιά, 40.000 τραυματίες και κοντά 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Παρά τον εφησυχασμό με αφορμή την προσωρινή εκεχειρία, το μακελειό έχει μπει πλεόν σε νέα, ακόμα πιο φονική φάση, με το κράτος - δολοφόνο να σκοτώνει αδιακρίτως γυναικόπαιδα και να επιδίδεται σε νέα εγκλήματα, σε όλο το μήκος και το πλάτος της Γάζας.

Εξήντα μέρες μετά, επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι ο πόλεμος στην Παλαιστίνη δεν ξεκίνησε στις 7 Οκτώβρη. Ότι πραγματική αιτία όσων φρικιαστικών συμβαίνουν στη Γάζα δεν ήταν «η επίθεση της Χαμάς» αλλά είναι η 75χρονη ισραηλινή κατοχή, το καθεστώς απαρτχάιντ, οι εποικισμοί, η βία, οι φυλακίσεις και δολοφονίες χιλιάδων Παλαιστινίων, η γενοκτονία ενός ολόκληρου λαού. Δηλαδή, η πολιτική του κράτους του Ισραήλ, που την πληρώνει ακριβά και ο ισραηλινός λαός.

Εξήντα μέρες μετά, έχουν καταρρεύσει όλα τα fake news του τεράστιου προπαγανδιστικού μηχανισμού του Ισραήλ και των συμμάχων του, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που τα αναπαράγουν αμάσητα η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα της χώρας, που τα αναπαράγουν και μας τα αναμεταδίδουν τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας μας, για να δικαιολογήσουν την κατοχή αλλά και την εμπλοκή της χώρας μας σ' αυτόν τον βρώμικο πόλεμο, στο πλευρό του «στρατηγικού σύμμαχου» μας, Ισραήλ. Ο στόχος ένας: Να συκοφαντήσουν το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού να αντιστέκεται, να παλεύει για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη πατρίδα, χωρίς κατοχή. Αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε λαού βάφτιζαν και βαφτίζουν «τρομοκρατία» οι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση.

Εξήντα μέρες μετά, επιβεβαιώνεται επίσης ότι ο κίνδυνος γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή και ακόμα πιο πέρα παραμένει μεγάλος και ενισχύεται όσο το Ισραήλ συνεχίζει τη σφαγή, όσο οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί σύμμαχοί του επεκτείνουν την παρουσία τους στην περιοχή και την εμπλοκή στον πόλεμο. Η Ελλάδα μέσω της κυβέρνησης της στηρίζει ουσιαστικά την πολιτική αυτή, υποστηρίζοντας ότι «βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Εξήντα μέρες και τεράστιες διαδηλώσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και στη χώρα μας, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης. Αυτήν την αλληλεγγύη, που πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, κρατάμε ως μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής