breaking news Νέο

Τη Δευτέρα η 7η συνεδρίαση του Δ.Σ. Παίδων Βέροιας

Τη Δευτέρα η 7η συνεδρίαση του Δ.Σ. Παίδων Βέροιας

Η 7η συνεδρίαση του Δ.Σ. Παίδων Βέροιας θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Μητροπόλεως 46, στις 11-12-2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:30, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής :

 

Α/Α

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΘΕΜΑ

1η Ομάδα

12ο ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

2ο ΒΕΡΟΙΑΣ

ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ

ΕΙΔΙΚΟ

ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΑΜΕΑ

3ο ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

2η Ομάδα

ΒΕΡΓΙΝΑΣ-ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΩΝ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ-ΤΡΙΛΟΦΟΥ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΤΟΥ-ΜΕΣΗΣ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ-ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΧΟΡΤΩΝ-ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΜΟΥ

ΡΙΖΩΜΑΤΩΝ-ΣΦΗΚΙΑΣ-ΔΑΣΚΙΟΥ

ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

1ο ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ

ΥΔΡΕΥΣΗ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

2ο ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ

ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΕΖΩΝ

Ν.ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ-Π.& Ν. ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ-ΤΑΓΑΡΟΧΩΡΙΟΥ - ΛΑΖΟΧΩΡΙΟΥ

ΠΑΡΚΟ

ΡΑΧΗΣ

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ

ΠΑΤΡΙΔΑΣ

ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ

3η Ομάδα

1ο ΒΕΡΟΙΑΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

3ο ΒΕΡΟΙΑΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ-ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ- ΑΔΕΣΠΟΤΑ

4ο ΒΕΡΟΙΑΣ

ΦΩΤΙΣΜΟΣ-ΔΡΟΜΟΙ

9ο ΒΕΡΟΙΑΣ

ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ-ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

16ο ΒΕΡΟΙΑΣ

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

7ο ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΑΚ-ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΥΛΗ

8ο ΒΕΡΟΙΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΑ»

 

Η συνεδρίαση θα προβληθεί ζωντανά στο Youtube κανάλι του Δήμου Βέροιας :

https://www.youtube.com/@dimos-verias

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

 

- 7ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Βέροιας - Πρόγραμμα

                      O Δήμος Βέροιας, η Δ/νση και οι σύμβουλοι Α/θμιας Εκπ/σης Ημαθίας, επιθυμώντας να αναδείξουν και να στηρίξουν στην πράξη τη Διεθνή  Σύμβαση (1989) για τα Δικαιώματα του Παιδιού, έχουν αποδεχτεί την πρόταση  εφαρμογής εκπαιδευτικού προγράμματος που κατέθεσε  η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων κ. Τζήμα Συρμούλα.

         Η πρόταση απευθύνεται σε μαθητές/τριες ΣΤ΄ τάξης  των  Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Βέροιας και αφορά  το 7Ο  Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Βέροιας ως ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί για εβδομο συνεχόμενο σχολικό έτος. Βασική επιδίωξή του είναι η διενέργεια μίας συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων», στην οποία θα παρουσιαστούν οι απόψεις και οι θέσεις των παιδιών/κατοίκων του Δήμου Βέροιας.

                  Τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023-Παγκόσμια ημέρα παιδιού και ώρα 09:30΄π.μ. θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου Βέροιας συνεδρίαση του  «7ου Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων Δήμου Βέροιας» όπου οι μαθητές/τριες  θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους. Η παρουσίαση θα γίνει είτε ατομικά, εφόσον πρόκειται για ατομική εργασία, είτε από έναν εκπρόσωπο της ομάδας της τάξης στην περίπτωση που η πρόταση είναι ομαδική.

                Τη συνεδρίαση θα χαιρετίσουν διαδικτυακά, ο Περιφερειακός Διευθυντής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης και ο καθηγητής παιδαγωγικού τμήματος Πανεπιστημίου της Κρήτης κ. Παναγιώτης Αναστασιάδης. Συντονιστής της συνεδρίασης θα είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας κ. Αριστομένης Λαζαρίδφης Στα έδρανα του προεδρείου παρίστανται ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Βοργιαζίδης Κων/νος, η Αντιδήμαρχος παιδείας κ. Τζήμα Συρμούλα, η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε.Ημαθίας κ. Έφη Γώτη, και οι σύμβουλοι εκπαίδευσης κ Αικατερίνη Παπαγεωργίου, κ. Πομάκης.

                      Στο τέλος, οι Παίδες - Δημοτικοί Σύμβουλοι μπορούν να συζητήσουν, να τοποθετηθούν αναφορικά με τις εισηγήσεις των μελών της συνεδρίασης και να δεχθούν απαντήσεις από τους αρμόδιους αντιδημάρχους.  Η φάση αυτή δεν είναι τόσο διαδικασία προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου στο σύνολό της ως θεσμού, ως κεντρικού οργάνου και ως συστήματος λειτουργιών του Δήμου, αλλά ως άσκηση εκπαίδευσης της πολιτικής σκέψης και του πολιτικού λόγου του μαθητή «Δημοτικού Συμβούλου» στο πλαίσιο της οργανωμένης στην ολομέλεια  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου των Παίδων.

 

Με ευθύνη του Δήμου θα κρατηθούν τα Πρακτικά  της Ολομέλειας της Συνεδρίασης 2023 του 7ου Δημοτικού Συμβουλίου των Παίδων Βέροιας σε ηλεκτρονική μορφή. Η συνεδρίαση είναι δημόσια και θα προβάλλεται ταυτόχρονα ζωντανά στο Youtube κανάλι του Δήμου Βέροιας: https://www.youtube.com/@dimos-verias

 

Με τιμή

Η αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων

Τζήμα Συρμούλα


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής