breaking news Νέο

Επιμορφωτική δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στο Σύλλογο Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Βέροιας

Επιμορφωτική δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στο Σύλλογο Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Βέροιας

Δίωρη επιμορφωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, στο Σύλλογο Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Βέροιας, με θέμα την αναγνώριση και τη διαχείριση των περιστατικών βίας, καθώς και τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Η ψυχολόγος του Κέντρου, κα. Έφη Τσαπαροπούλου, μίλησε στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες καθηγητές/-τριες για τις μορφές της βίας, τα χαρακτηριστικά των θυτών, τον ρόλο των θεατών και τον τρόπο διαχείρισης των περιστατικών. Επίσης, παρουσίασε το Βιωματικό Πρόγραμμα που υλοποιεί το Κέντρο, κατά το τρέχον σχολικό έτος, σε Γυμνάσια και Λύκεια του Νομού Ημαθίας, με θέμα την Έμφυλη Βία στο Σχολικό Περιβάλλον σε μαθητές/-τριες Α΄ Γυμνασίου και την Έμφυλη Βία στις Συντροφικές Σχέσεις σε μαθητές/-τριες Α΄ Λυκείου. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και την προστασία όλων από τη βία.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται  στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής