breaking news Νέο

Βέροια | Γιορτές Πόλης | Χριστούγεννα 2023 : Των Χριστουγέννων ηχούν καμπάνες, την Τρίτη 12/12 στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

  • Βέροια | Γιορτές Πόλης | Χριστούγεννα 2023 : Των Χριστουγέννων ηχούν καμπάνες, την Τρίτη 12/12 στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
  • Βέροια | Γιορτές Πόλης | Χριστούγεννα 2023 : Των Χριστουγέννων ηχούν καμπάνες, την Τρίτη 12/12 στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών
  • Βέροια | Γιορτές Πόλης | Χριστούγεννα 2023 : Των Χριστουγέννων ηχούν καμπάνες, την Τρίτη 12/12 στην Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

Οι καμπάνες των Χριστουγέννων ηχούν γλυκά και μας καλούν να αφεθούμε στην αγάπη και στην καλοσύνη. Σε μια χορωδιακή βραδιά να τραγουδήσουμε όλοι μαζί το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων!

Συμμετέχουν

Μικτή Χορωδία Ενηλίκων "Φιλομήλα”

Μαέστρος: Άννα Μαρία Κότσιφα

 

Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΙΓΕΣ Βεργίνας

Μαέστρος: Ελένη Αναγνώστου

 

Μικτή και Νεανική Χορωδία  ΔΩΒ

Μαέστρος: Δήμητρα Ζησέκα

 

είσοδος ελεύθερη

Χώρος: Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών

………………………..………………………..………………………..

Βιογραφικά χορωδιών

Μικτή Χορωδία Ενηλίκων “Φιλομήλα”

 Ο Μουσικός & Καλλιτεχνικός Σύλλογος Εύοσμου "Φιλομήλα" ιδρύθηκε το 2019 με σκοπό τη διατήρηση, τη διάδοση και την εξέλιξη της πολιτιστικής και πνευματικής μουσικής μας κληρονομιάς. Με δεδομένο το γεγονός, ότι η μουσική διαμορφώνει το χαρακτήρα, την προσωπικότητα και την μουσική μας κουλτούρα, στόχος της χορωδίας "Φιλομήλα" αποτελεί η ανάπτυξη της φωνητικής μουσικής τέχνης, η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και του πνεύματος μεταξύ των μελών που συμμετέχουν.

 Κάθε χρόνο διοργανώνει το διήμερο “ΜελωΔρόμο Φεστιβάλ Ενηλίκων  Χορωδιών”, & το “Παιδικό & Νεανικό Φεστιβάλ Χορωδιών”  “Choirscendo” με παρουσία Χορωδιών από Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων έχει λάβει μέρος σε Χορωδιακά Φεστιβάλ τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας μας, όπως Κέρκυρα, Αγρίνιο, Δράμα, Πρέβεζα, Τρίκαλα, Αρχαία Ολυμπία κ.α….σε παρουσιάσεις βιβλίων, σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες αγάπης επιτυγχάνοντας μια πολυδιάστατη πνευματική καλλιέργεια και πολιτιστική δράση.

 Στις 18 Σεπτεμβρίου 2021 διοργάνωσε τη συναυλία “Με λεύτερη ματιά”, αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης,  ενώ στις 2 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποίησε την συναυλία “Ρωμιοσύνη δεν θα ησυχάσεις πια”,  αφιερωμένη στα 100 χρόνια από  την Μικρασιατική καταστροφή.

 Η μικτή Χορωδία Ενηλίκων, αποτελείται από 45 Xορωδούς και το ρεπερτόριό της ξεκινά από τη βυζαντινή, παραδοσιακή και κλασσική μας μουσική και εκτείνεται έως την σύγχρονη εποχή, περιλαμβάνοντας έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.  Τη Χορωδία διευθύνει από την ίδρυσή της η μαέστρος κ. Άννα - Μαρία Κότσιφα, απόφοιτη του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ανωτέρων Θεωρητικών.

 

Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας "ΑΙΓΕΣ"

Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βεργίνας "ΑΙΓΕΣ" ιδρύθηκε το 2002 και τη διεύθυνσή της ανέλαβε από την πρώτη στιγμή η κ. Αναγνώστου Ελένη. Από την ίδρυσή της συμμετείχαν πάνω από 40 άτομα. Σήμερα συμμετέχουν σταθερά 30 άτομα με ζήλο και διάθεση προσπαθώντας να διατηρήσουν στη μικρή κοινωνία της Βεργίνας έναν πυρήνα δημιουργίας, ψυχαγωγίας, συμμετοχής και επικοινωνίας.

Η χορωδία ενηλίκων πήρε μέρος σε πολλές εκδηλώσεις από την σύστασή της μέχρι σήμερα και ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από αυτές:

  • Πολλαπλές εκδηλώσεις διαφόρων πολιτιστικών συλλόγων και συμμετοχές σε χορωδιακά φεστιβάλ σε διάφορα μέρη εντός και εκτός Ελλάδας και σε συναυλίες με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες ανά την Ελλάδα..
  • Συμμετοχές στα Παύλεια της Ιεράς Μητρόπολης Βέροιας καθώς και στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τη Μάχη της Μονής Δοβρά, παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου.
  • Κάθε χρόνο και μία συναυλία σε συνεργασία με το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες (ΚΕΜΑΕΔ) στον Χώρο Τεχνών Βέροιας.
  • Συναυλίες σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας στον αύλειο χώρο του Μουσείου Βασιλικών Τάφων και στο Νέο Μουσείο Αιγών.

 

Μικτή Χορωδία της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας

Η Mικτή Xορωδία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Βέροιας επανιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2003 με μαέστρο την κ. Δήμητρα Ζησέκα, χάρη στην αγάπη του κόσμου της Βέροιας για την χορωδιακή μουσική. Στόχος της χορωδίας είναι να παρουσιάζει στο κοινό της Βέροιας και άλλων πόλεων το ελληνικό και ξένο χορωδιακό ρεπερτόριο. Οι πρώτες της εμφανίσεις  πραγματοποιήθηκαν με την ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας. Έκτοτε συμμετείχε σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ (Χαλκιδική, Γουμένισσα, Λιτόχωρο, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Καστοριά Αλεξανδρούπολη, στο 24ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ ΟΤΕ και αλλού), πραγματοποίησε πλήθος συναυλιών σε πολλές πόλεις, ενώ έχει συμπράξει με διάφορες ορχήστρες, μπάντες και σολίστ.

Κάθε χρόνο το Δεκέμβριο διοργανώνει Συναυλία Χορωδιακής Μουσικής με  προσκεκλημμένες χορωδίες ενώ το Μάρτιο του 2019 διοργάνωσε διήμερο χορωδιακό φεστιβάλ με συμμετοχή χορωδιών  από όλη την Ελλάδα, όπου παρουσιάστηκαν κλασσικά έργα καθώς και έργα Ελλήνων συνθετών.  Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει έργα θρησκευτικά και κοσμικά, Ελλήνων  και ξένων συνθετών απο την αναγέννηση έως σήμερα. Τη Χορωδία διευθύνει από την ίδρυσή της η μαέστρος κ. Δήμητρα Ζησέκα.

Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Βέροιας της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας

Η νεανική χορωδία αποτελείται εξολοκλήρου από παιδιά και νέους, όλοι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας με μαέστρο από το 2002 την κ. Δήμητρα Ζησέκα. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος εμφανίσεων στη Βέροια και στη Θεσσαλονίκη. Επίσης έχει συμμετάσχει σε χορωδιακές συναντήσεις εντός και εκτός νομού Ημαθίας, συνεργάστηκε με παιδικές θεατρικές ομάδες, έχει συμπράξει με ορχήστρες μαθητικές και επαγγελματικές καθώς και με την Φιλαρμονική Δήμου Βέροιας, έχει δραματοποιήσει παραμύθια, εχει συμπράξει με την Αναγνωρισμένη Σχολή Χορού της ΚΕΠΑ για την παραγωγή μουσικοθεατρικής παράστασης, συμμετείχε σε διοργανώσεις του Δήμου, συνεργάστηκε με άλλους φορείς της Βέροιας όπως σχολεία, συλλόγους κ.α. καλύπτοντας διάφορες θεματικές ενότητες. Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει πολλά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών καθώς και παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τη χορωδία διευθύνει από το 2002 η μαέστρος  κ. Δήμητρα Ζησέκα


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής