breaking news Νέο

Ο νέος Άγιος της τοπικής και όχι μόνον, Εκκλησίας μας -Του Παύλου Α. Κυρατσή

Ο νέος Άγιος της τοπικής και όχι μόνον, Εκκλησίας μας  -Του Παύλου Α. Κυρατσή

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας ως φιλόστοργος μητέρα, πάντοτε μεριμνά για την πνευματική προκοπή και σωτηρία των απανταχού της γης παιδιών της.

  Έτσι και εμείς, ειδικά οι Βεροιείς, αλλά και ολόκληρη η οικουμένη, χαιρόμαστε και ευφραινόμαστε και νοιώθουμε ευγνώμονες για μια ακόμη φορά απέναντι στον Δεσπότη μας. 

Αποκτήσαμε με την ευλογία και την εισήγηση του σεπτού Ποιμενάρχου μας και πνευματικού μας πατέρα, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος έναν νέο Άγιο, του οποίου η αγιοκατάταξη έγινε προσφάτως, του Οσίου πατρός ημών Γερασίμου του Μικραγιαννανίτου.

Υπήρξε ο πνευματικός γέροντας του Μητροπολίτου μας, εκεί όπου εκάρη νέος μοναχός. 

Έχουμε μάλιστα το προνόμιο να τον έχουμε και σωματικά παρόντα αφού μέρος της δεξιάς χειρός του, φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στην ιστορική και αποστολική Μητρόπολή μας.

 Για το ποίμνιο της Ι.Μητροπόλεως Βεροίας ο Άγιος Γεράσιμος, είναι

 " ο πνευματικός μας παππούς " αφού είμαστε πνευματικά παιδιά του Μητροπολίτου μας ο οποίος ήταν υποτακτικός του.

Το νέο ημερολόγιο της Μητροπόλεώς μας αφιερώθηκε επάξια προς τιμήν του Οσίου Γερασίμου και με πολλή προσοχή διαβάσαμε τον βίο του και τα θαύματά του, όπως τα αναφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

  Μας συγκίνησαν ιδιαιτέρως τα λόγια του Ποιμενάρχου μας, πριν την απόλυση της αγρυπνίας, στην πρώτη εορτή του Αγίου 7η Δεκεμβρίου στην Ι.Μονή Παναγίας Δοβρά.

Προσκάλεσε οχι αυτός, όπως είπε, αλλά ο Άγιος να περάσει όλο το εκκλησίασμα για κέρασμα στο αρχονταρίκι του μοναστηριού.

Διότι, όπως πάλι ο ίδιος ανέφερε, μπορεί το κελλάκι του Αγίου να ήταν φτωχικό και απέριττο, όμως κανέναν προσκυνητή  δεν άφηνε χωρίς να του προσφέρει έστω κι ένα μικρό κέρασμα στην καλύβη του, στην Μικρά Αγία Άννα...

Ας ευχηθούμε και εμείς διά πρεσβειών του Οσίου πατρός ημών Γερασίμου και των αρχιερατικών ευχών, του επί τριάντα ετών επάξιου Ποιμενάρχου μας, να αποκτήσουμε και εμείς αυτή την φιλοξενία του Αγίου στην καρδιά μας, προσφέροντας αντί υλικών κερασμάτων, "πνευματικά κεράσματα" προς τους αδελφούς μας, την εν Χριστώ αγάπη, την συγχωρητικότητα, την ανεξικακία και την βοήθεια μας, σε όσους την χρειάζονται...


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής