breaking news Νέο

Eurobank| 21 χρόνια Μπροστά για την Παιδεία : Τελετή βράβευσης στη Βέροια

Eurobank| 21 χρόνια Μπροστά για την Παιδεία : Τελετή βράβευσης στη Βέροια

Τους 76 αριστούχους αποφοίτους Λυκείων στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς και Φλώρινας, βράβευσε η Eurobank στη Βέροια, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Μπροστά για την Παιδεία, το οποίο συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, έχοντας βραβεύσει συνολικά 22.571 αριστούχους σε όλη την Ελλάδα.

Οι 76 αριστούχοι μαθητές, που ξεχώρισαν φέτος στις συγκεκριμένες Περιφερειακές Ενότητες με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις, τιμήθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου 2023, στην πρώτη δια ζώσης τελετή βράβευσης, μετά από απουσία τεσσάρων ετών λόγω της πανδημίας. Οι μαθητές, οι οικογένειές τους, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και τοπικοί φορείς, βρέθηκαν ξανά μαζί σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, όπου επαναβεβαιώθηκε εμφατικά η αποδοχή του μακροβιότερου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα, που υπογραμμίζει με συνέπεια την αμείωτη δυναμική της αξίας της Παιδείας στην ελληνική κοινωνία.

Για την Eurobank, η συνεπής επένδυση στην Παιδεία αποτελεί πολλαπλασιαστή αξίας στον κοινό στόχο για ανάπτυξη και πρόοδο, με πολλαπλές θετικές επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό. Είναι θεμέλιος λίθος κάθε προσπάθειας για ατομική, και όχι μόνον, εξέλιξη και απαντά διαχρονικά στο πάγιο αίτημα για συλλογική πρόοδο, ευημερία και ανάπτυξη όλων εκείνων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που κάνουν τις κοινωνίες και τις οικονομίες να ξεχωρίζουν ακόμα και σε περιβάλλον απρόβλεπτων και σοβαρών προκλήσεων.

Η στήριξη της νέας γενιάς στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου οι απαιτήσεις και τα ζητούμενα διαρκώς αλλάζουν και επαναξιολογούνται, αποτελεί προτεραιότητα για την Eurobank, που εστιάζει διαχρονικά την κοινωνική της δράση στην Παιδεία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Καινοτομία και τη Νεανική Επιχειρηματικότητα, τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση.

Το πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία, που υλοποιεί η Τράπεζα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, βραβεύει τον/την αριστούχο απόφοιτο/η από κάθε ένα από τα 1.830 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, ο/η οποίος/α συγκέντρωσε το υψηλότερο άθροισμα βαθμών στο σχολείο του/της, από τους βαθμούς των τεσσάρων (4) πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, το οποίο είναι από 72 και άνω στην εικοσάβαθμη κλίμακα (δεν λαμβάνονται υπόψη τα ειδικά μαθήματα). Πέραν της ηθικής αναγνώρισης, κάθε παιδί που διακρίνεται λαμβάνει συμβολικά και χρηματική επιβράβευση. Από την εκκίνηση του Προγράμματος το 2003, η Τράπεζα έχει διαθέσει, συνολικά για τις βραβεύσεις των 22.571 αριστούχων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα €20 εκατομμύρια.

Από την πρώτη βράβευση του Προγράμματος το 2003 έως σήμερα, και παρά τις σημαντικές συντελεσθείσες αλλαγές, τόσο στο ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, που επηρέασαν σημαντικά όλους τους τομείς της ζωής, η Eurobank αναγνωρίζει την προσπάθεια των νέων ανθρώπων για αυτοβελτίωση, συνεχή εξέλιξη και διάκριση, ως μια ακλόνητη και αδιαπραγμάτευτη σταθερά που θα συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο, επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική αξία της.

Οι 76 αριστούχοι που βραβεύθηκαν συγκέντρωσαν από 72 έως 78 άθροισμα βαθμών. Εξ αυτών, 28 εισήχθησαν σε ιατρικές και σχολές επιστημών υγείας, 20 σε πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών, 10 σε ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές σχολές, 7 σε σχολές επιστημών οικονομίας και πληροφορικής και 11 σε στρατιωτικές σχολές.

Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν σε οκτώ Λύκεια, από τα οποία αποφοίτησε ο κάθε ένας από τους αριστούχους μαθητές με το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας βραβεύθηκε το 2ο Γενικό Λύκειο Βέροιας και είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο Λύκειο διακρίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών, το 1ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών που βραβεύεται για 4η φορά. 

Στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, το Επαγγελματικό Λύκειο Καστοριάς διακρίθηκε για 4η φορά

Στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, το 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Κιλκίς βραβεύεται για 7η  φορά στη διάρκεια του προγράμματος.

Στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης το Επαγγελματικό Λύκειο Σιάτιστας, απέσπασε για πρώτη φορά τη διάκριση αυτή.

Στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Έδεσσας που απέσπασε για 3η φορά την τιμητική διάκριση.

Στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας, το 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης βραβεύεται για 8η φορά στη διάρκεια του προγράμματος.

Και στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αμυνταίου που διακρίνεται για 2η φορά.

 

Στην ομιλία του ο Τομεάρχης Καταστημάτων Δυτικής Θεσσαλονίκης, Κεντροδυτικής Μακεδονίας και Κεντρικής & Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Πλας τόνισε ότι: «Για την Eurobank η Παιδεία αποτελεί μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα κάθε κοινωνίας που είναι ικανό να θωρακίσει τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο, την επίτευξη προόδου, ευημερίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Σε έναν κόσμο που τα πάντα αλλάζουν δραματικά από τη μια στιγμή στην άλλη, σε μια περίοδο που οι διαδοχικές κρίσεις είναι η νέα κανονικότητα, η σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση, η κατάκτηση της γνώσης και η διάκριση στον τομέα της Παιδείας ευρύτερα αποτελούν μοναδικά εφόδια για τη θωράκιση της νέας γενιάς σε κάθε νέα πρόκληση και εχέγγυο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Στην Ελλάδα τα νέα παιδιά αποδεικνύουν κάθε χρόνο πως συνεχίζουν να παλεύουν απαρέγκλιτα και να διακρίνονται στο δύσκολο πεδίο της γνώσης και των επιστημών και αυτό δεν συνιστά μόνο ελπίδα για το μέλλον, αλλά και υποχρέωση όλων μας να συνεχίσουμε να τα στηρίζουμε με κάθε τρόπο».

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Πιτούλιας, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας Αλέξανδρος Τσαχουρίδης καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  νομού Ημαθίας Αθανάσιος Αλατζόγλου, η Οργανωτική Συντονίστρια Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Δυτικής Μακεδονίας Αναστασία Κωστελίδου και άλλοι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στον χαιρετισμό του, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Πιτούλιας ανέφερε ότι η εκδήλωση βράβευσης της Eurobank είναι πλέον θεσμός, μέσω του οποίου επιβραβεύονται ο κόπος, η προσπάθεια και ο μόχθος των παιδιών. Οι αριστούχοι, είπε, αξίζουν τη διάκριση αυτή γιατί κόπιασαν με θεμιτά μέσα και αποτελούν παράδειγμα για όλους τους νέους. Συνεχάρη επίσης την Τράπεζα με την ευχή η πρωτοβουλία αυτή να βρει περισσότερους μιμητές που τιμούν και στηρίζουν την Παιδεία.

Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας Αλέξανδρος Τσαχουρίδης τόνισε ότι πρόκειται για έναν αξιόλογο θεσμό που τιμά την αριστεία, την προσπάθεια και τον αγώνα σε μια εποχή που οι ηθικές αξίες μένουν πίσω και προβάλλονται τα πρότυπα του εύκολου κέρδους. Απευθυνόμενος στους αριστούχους σημείωσε ότι στο πρόσωπό τους επιβραβεύονται οι κόποι των οικογενειών τους και των εκπαιδευτικών και τους προέτρεψε να συνεχίσουν την προσπάθεια για υψηλότερους στόχους.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ημαθίας και εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αθανάσιος Αλατζόγλου, σημείωσε ότι η σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Eurobank επενδύει στην αριστεία των μαθητών, προσφέροντας τόσο ηθική αναγνώριση όσο και χρηματική επιβράβευση. Μετέφερε συγχαρητήρια στην Τράπεζα για το μακροχρόνιο αυτό πρόγραμμα, το οποίο στηρίζει η Περιφέρεια Εκπαίδευσης εδώ και 21 χρόνια. Συνεχάρη επίσης τους αριστούχους μαθητές και τις οικογένειές τους, τονίζοντας ότι οι σημερινοί άριστοι είναι αυτοί που θέτουν υψηλούς στόχους και κατακτούν τα όνειρά τους.

Η Οργανωτική Συντονίστρια Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Αναστασία Κωστελίδου τόνισε ότι η πρωτοβουλία αυτή της Eurobank έχει ιδιαίτερη αξία όχι μόνο γιατί στηρίζει την Παιδεία εδώ και 21 χρόνια, αλλά και γιατί επιβραβεύει την αξιοκρατία. Η αναγνώριση της αριστείας, είπε, επιτυγχάνεται με συνεχή κόπο και προσπάθεια, απαιτεί σταθερότητα, ανθεκτικότητα, μελέτη και συγκέντρωση, ενώ ευχήθηκε στους νέους να επιζητούν συνεχώς την αριστεία σε όλες τις εκφάνσεις της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής τους.

Τέλος, χαιρετισμό απέστειλαν ο Βουλευτής Ημαθίας Αναστάσιος Μπαρτζώκας και η Βουλευτής Φλώρινας Θεοπίστη Πέρκα, συγχαίροντας τα παιδιά για τη σημαντική διάκρισή τους καθώς και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους άξιους μαθητές.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής