breaking news Νέο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση ADIFE 2023 στο Αμπού Ντάμπι

  • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση ADIFE 2023 στο Αμπού Ντάμπι
  • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση ADIFE 2023 στο Αμπού Ντάμπι
  • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση ADIFE 2023 στο Αμπού Ντάμπι

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση «ADIFE 2023», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Εκθεσιακού Κέντρου Abu Dhabi National & Convention Centre στο Αμπού Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

          Μετά από τις συμμετοχές στις χρονιές 2018, 2019 και 2022, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε για τέταρτη φορά στη διεθνή έκθεση ADIFE 2023 που αποτελεί τη συνέχεια της SIAL MIDDLE EAST. Στόχος της Περιφέρειας ήταν η προώθηση προς την αγορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων (τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών), που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει.

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξένησε στο περίπτερό της εξωστρεφείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, με προϊόντα όπως ελιές, ελαιόλαδο, μαρμελάδες, αλείμματα και αποξηραμένα φρούτα και προϊόντα μεταποίησής των φρούτων, στις οποίες έδωσε την ευκαιρία να κάνουν Β2Β συναντήσεις με εμπορικούς επισκέπτες από τη Μέση Ανατολή αλλά και από Ασία και Ευρώπη. Επίσης οι επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία  να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις όπως συσκευασία, τυποποίηση, ετικέτα και branding των προϊόντων στον ανταγωνιστικό χώρο της αγροδιατροφής. Ταυτόχρονα στην έκθεση πραγματοποιήθηκε και live cooking stage, στο οποίο παρασκευάστηκαν ελληνικές συνταγές και χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα από τις ελληνικές εταιρείες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

          Στην ADIFE 2023 συμμετείχαν περισσότεροι από 1.300 εκθέτες, παρευρέθηκαν 18.000 εμπορικοί επισκέπτες και 200 hosted buyers προερχόμενοι από τουλάχιστον 50 χώρες παγκοσμίως και υπολογίζεται ότι έγιναν εμπορικές συμφωνίες που φτάνουν πολλά εκατομμύρια ευρώ.

          Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκε ο υπεύθυνος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Ντουμπάι της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  Δημήτριος Θωμόπουλος, ο οποίος συνομίλησε με τους εκθέτες για τις προοπτικές των ελληνικών προϊόντων στην αγορά της μέσης ανατολής.

          Σε δηλώσεις του ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος τόνισε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε το παρών στην έκθεση ADIFE για τέταρτη φορά γιατί πιστεύουμε ότι τα ελληνικά προϊόντα της μακεδονικής γης μπορούν να έχουν μια θέση στην αγορά της Μέσης Ανατολής. Η Περιφέρεια με στοχευμένες δράσεις ακολουθεί μια αποτελεσματική στρατηγική για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων σε τρίτες χώρες και συγκεκριμένα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τα οποία εισάγουν το μεγαλύτερο ποσοστό των προϊόντων αγροδιατροφής και κυρίως φρούτων λαχανικών και ελαιολάδου, που βρίσκονται στα ράφια των καταστημάτων».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής