breaking news Νέο

Το νέο βιβλίο του Γιώργου Θ. Κασαπίδη με τίτλο «‘μένα με λένε Σωθικό» παρουσιάστηκε στη Βέροια

Το νέο βιβλίο του Γιώργου Θ. Κασαπίδη με τίτλο «‘μένα με λένε Σωθικό» παρουσιάστηκε στη Βέροια

Πραγματοποιήθηκε στη Βέροια το απόγευμα της Τετάρτης 13/12 στην «ΕΛΙΑ» η παρουσίαση του νέου βιβλίου (σειρά διηγημάτων)  του Γιώργου Θ. Κασαπίδη με τίτλο  «‘μένα με λένε Σωθικό».Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκδόσεις «ΤΡΙ.ΕΝΑ πολιτισμού» και το Βιβλιοπωλείο Ηλιοτρόπιο. Την εκδήλωση συντόνισε η συγγραφέας - υπεύθυνη εκδόσεων ΤΡΙ.ΕΝΑ Πολιτισμού, Καλλιόπη Πασιά.

Για το βιβλίο μίλησαν η εκπαιδευτικός Κατερίνα Μπόσκου που ανάμεσα στ’ άλλα τόνισε: «…Όπως πάντα ορμητικός, ποιητικός, χειμαρρώδης, καμιά φορά χαοτικός στην αρχή της αφήγησης για να καταλήξει να διευκρινίσει το τέλος, στο τέλος. Με τις γνωστές του παρομοιώσεις, τις μεταφορές, προσωποποιήσεις, εγκιβωτισμούς. Έχουμε έναν κινηματογραφιστή τοπίων, σκηνικών, χαρακτήρων…»

Ο blogger Δημήτρης Μουρατίδης σημείωσε: «…Με την λυρική, ποιητική γραφή του συγγραφέα περιγράφονται ιστορίες που αφορούν ανθρώπους καθημερινούς. Τα κείμενα είναι κομψοτεχνήματα. Το βιβλίο χρειάζεται αργό διάβασμα για να καταλάβει ο αναγνώστης τον πλούτο του…»

Τέλος ο συγγραφέας Γιώργος Θ. Κασαπίδης υπογράμμισε για το περιεχόμενο και τους στόχους του βιβλίου του: «…Ήθελα ο λόγος μου να γίνει όσο πιο αθώος γίνεται. Ψάχνεις, σκάβεις, πονάς και μυθοπλάθεις με κομμάτια σου…»

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι ηθοποιοί Όλγα Παπαδοπούλου και Τάσος Κουτζάμπασης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής