breaking news Νέο

Με μεγάλη επιτυχία «Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» στη Νάουσα

Με μεγάλη επιτυχία «Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου» στη Νάουσα

Το απόγευμα του Σαββάτου, 16ης Δεκεμβρίου, στο κατάμεστο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «Παντάνασσα» στη Νάουσα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας για τα παιδιά των κατηχητικών συνάξεων των ενοριών της ηρωικής πόλεως της Ναούσης και των περιχώρων.

Μέσα από την προβολή ολιγόλεπτου βίντεο παρουσιάστηκε «Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου δέντρου», μία διήγηση που σκοπό είχε να δείξει τη σύνδεση της εορτής των Χριστουγέννων με το δέντρο του κήπου της Εδέμ και τη βυζαντινή εικόνα «Ρίζα του Ιεσσαί». Στο βίντεο έγινε αναφορά ακόμη στην εικόνα της Γέννησης του Κυρίου και την παράδοση για την θαυμαστή βλάστηση δέντρου που πιστοποιούσε το μυστήριο καθώς και στα βυζαντινά έθιμα για τα δέντρα της ελεημοσύνης στην Κωνσταντινούπολη.

Τέλος, η προβολή ολοκληρώθηκε με τη δράση του Αγίου Βονιφατίου, ισαποστόλου της Γερμανίας και το θαύμα που καθιέρωσε τον στολισμό του έλατου ως χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το ολιγόλεπτο βίντεο αποτελεί παραγωγή του Γραφείου Ποιμαντικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως μας, το οποίο επιμελήθηκε η κατηχήτρια κ. Μαρία Χαλδαιοπούλου.

Ακολούθησε διαδραστικό δρώμενο από τις κατηχήτριες κ. Ευθυμία Χατζηκυριακίδου και κ. Σωτηρία Χαλδαιοπούλου, οι οποίες παρουσίασαν το έργο του ευαγγελισμού των παιδιών και των νέων που επιτελείται στα κατηχητικά με τη χρήση σύγχρονων παιδαγωγικών μέσων και εποπτικού υλικού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους μαθητές του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι ερμήνευσαν εκκλησιαστικούς ύμνους και κάλαντα των Χριστουγέννων, ενώ την εκδήλωση επιμελήθηκε και παρουσίασε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιερατικός Επίτροπος Ειρηνουπόλεως Αρχιμ. Αρσένιος Χαλδαιόπουλος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής